Beste reistijd Aruba

Klimaattabel

Jan.Feb.Mar.Apr.Mei.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Gevoelstemperatuur33°
heet
35°
heet
35°
heet
38°
heet
40°
bloedheet
40°
bloedheet
41°
bloedheet
43°
bloedheet
43°
bloedheet
43°
bloedheet
38°
heet
37°
heet
Temperatuur29°
warm
30°
heet
30°
heet
31°
heet
31°
heet
32°
heet
32°
heet
32°
heet
32°
heet
31°
heet
30°
heet
29°
warm
Luchtvochtigheid79%75%75%78%78%78%78%78%77%77%78%79%
Regenweinig
45 mm
droog
26 mm
weinig
45 mm
droog
13 mm
droog
35 mm
weinig
52 mm
droog
31 mm
matig
81 mm
weinig
54 mm
matig
110 mm
droog
42 mm
weinig
69 mm
Zonkrachtsterk
8 UV
sterk
8 UV
zeer sterk
10 UV
sterk
7 UV
zeer sterk
10 UV
sterk
7 UV
zeer sterk
10 UV
zeer sterk
10 UV
sterk
7 UV
zeer sterk
9 UV
matig
4 UV
sterk
8 UV
Zonuren8
uur
8
uur
8
uur
8
uur
8
uur
9
uur
10
uur
9
uur
9
uur
8
uur
8
uur
7
uur
Watertemperatuur27°
heet
26°
heet
26°
heet
27°
heet
28°
heet
30°
heet
28°
heet
28°
heet
29°
heet
29°
heet
29°
heet
27°
heet

Aruba, het eiland waar de zon altijd schijnt en het strand je roept met poederzacht zand en glinsterende golven. Een plek waar de vriendelijke bevolking je met open armen verwelkomt en je onderdompelt in een kleurrijke cultuur. Dit Caribische pareltje is de perfecte bestemming om je dagelijkse sleur te ontvluchten en te genieten van het goede leven.

Wat is de beste tijd om Aruba te bezoeken?

Aruba kent het hele jaar door aangename temperaturen, maar tussen april en augustus steekt het eiland er met kop en schouders bovenuit. Tijdens deze maanden geniet je van heerlijk weer, minimale regenval en een ontspannen sfeer.

Het tropische klimaat van Aruba is niet het enige wat dit eiland tot een fantastische bestemming maakt. De hartelijke bevolking, tongstrelende keuken en levendig nachtleven zijn slechts enkele van de vele redenen waarom je verliefd wordt op dit eilandparadijs.

Seizoenen

Hoogseizoen

Het hoogseizoen op Aruba loopt van half december tot eind maart. Tijdens deze periode zijn de stranden en bezienswaardigheden drukker, maar er heerst ook een levendige sfeer op het eiland. De prijzen voor accommodaties en activiteiten liggen in deze maanden hoger, dus als je op zoek bent naar een voordeliger verblijf, is het beter om buiten deze periode te reizen.

Laagseizoen

De maanden april tot en met augustus vormen het laagseizoen op Aruba. Dit is een uitstekende tijd om het eiland te bezoeken als je op zoek bent naar rust, ontspanning en aantrekkelijke prijzen. Het weer is nog steeds heerlijk, met veel zon en minimale neerslag, en de stranden en bezienswaardigheden zijn minder druk dan in het hoogseizoen. Profiteer van deze rustigere periode en geniet van al het moois dat Aruba te bieden heeft.

Carnaval

Aruba's carnaval is een kleurrijk en levendig evenement dat meestal plaatsvindt tussen januari en februari. Gedurende deze periode zijn er optochten, feesten en culturele evenementen over het hele eiland, waarbij zowel de lokale bevolking als toeristen samenkomen om te genieten van de feestelijke sfeer. Houd er rekening mee dat accommodaties en vluchten tijdens carnaval vaak snel volgeboekt zijn, dus zorg ervoor dat je ruim van tevoren reserveert.

Regenseizoen

Het regenseizoen op Aruba loopt van oktober tot en met januari, maar de neerslag is meestal mild en van korte duur. Zelfs tijdens het regenseizoen schijnt de zon nog steeds veel en blijven de temperaturen aangenaam. Als je het niet erg vindt om af en toe een bui te trotseren, kun je tijdens het regenseizoen profiteren van voordelige prijzen en een rustigere sfeer op het eiland.

Oranjestad Streetcar
Tram van Oranjestad - Foto: Katalin Hoczane Melich

Aruba per maand

Januari

Begin het nieuwe jaar met een knal op het zonovergoten Aruba. Januari biedt warm weer en tal van nieuwjaarsevenementen om van te genieten. Houd er rekening mee dat de prijzen tijdens deze maand vaak hoger zijn vanwege het hoogseizoen.

Februari

Februari staat in het teken van carnaval op Aruba, met kleurrijke parades en feesten die het eiland opfleuren. Dit is een geweldige tijd om de lokale cultuur te ervaren en mee te doen met de festiviteiten. Vergeet niet om je accommodatie en vlucht vroeg te boeken, aangezien deze periode populair is bij toeristen.

Maart

Als je op zoek bent naar warmte en zonneschijn, dan is maart een uitstekende tijd om Aruba te bezoeken. De temperaturen zijn aangenaam en de drukte van het hoogseizoen begint af te nemen, waardoor je kunt genieten van een ontspannen sfeer op het eiland.

Palm Beach
Palm Beach - Foto: Shandell Venegas

April

April markeert het begin van het laagseizoen op Aruba, wat betekent dat je kunt profiteren van lagere prijzen en minder drukte op de stranden en bezienswaardigheden. Het weer blijft heerlijk, met veel zon en aangename temperaturen.

Mei

Mei is een fantastische maand om Aruba te bezoeken, met idyllisch weer en rustigere stranden. Dit is een ideale tijd om te ontspannen op het strand, de lokale flora en fauna te ontdekken of te genieten van watersporten zoals snorkelen en duiken.

Juni

Juni biedt zonnige dagen en warme temperaturen, perfect voor het verkennen van het eiland en het deelnemen aan buitenactiviteiten. De drukte is nog steeds beheersbaar, waardoor je kunt genieten van een ontspannen sfeer tijdens je verblijf.

Juli

Juli is een zonnige en warme maand op Aruba, ideaal voor strandliefhebbers en zonaanbidders. Hoewel de temperaturen stijgen, zorgt de passaatwind voor een verkoelend briesje. Dit is een uitstekende tijd om te genieten van watersporten en buitenactiviteiten.

Augustus

In augustus blijven de temperaturen hoog en de zon schijnt volop. Geniet van de rustigere sfeer op het eiland tijdens het laagseizoen en profiteer van de voordelige prijzen voor accommodaties en activiteiten.

Quadirikiri Cave
Quadirikiri Cave - Foto: Lesly Juarez

September

September is een rustige en ontspannen maand om Aruba te bezoeken. De temperaturen blijven aangenaam, en de stranden en bezienswaardigheden zijn minder druk. Dit is een ideale tijd om te genieten van een ontspannen vakantie op dit prachtige eiland.

Oktober

Het regenseizoen begint in oktober, maar de buien zijn meestal kort en mild. De zon schijnt nog steeds volop, en de temperaturen blijven aangenaam. Als je het niet erg vindt om af en toe een bui te trotseren, is dit een geweldige tijd om Aruba te bezoeken en te profiteren van de lagere prijzen.

November

November is een overgangsmaand op Aruba, met zowel zonnige dagen als af en toe een regenbui. Het eiland is minder druk, waardoor je kunt genieten van een rustige en ontspannen sfeer tijdens je vakantie.

December

Sluit het jaar af in stijl met een bezoek aan het zonovergoten Aruba in december. Het hoogseizoen begint halverwege de maand, maar de eerste weken van december zijn relatief rustig en bieden een ideale gelegenheid om te genieten van het eiland voordat de drukte toeneemt.