Beste reistijd Azoren

Klimaattabel

Jan.Feb.Mar.Apr.Mei.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Temperatuur17°
mild
16°
mild
17°
mild
18°
mild
20°
mild
21°
mild
25°
warm
26°
warm
25°
warm
22°
mild
19°
mild
18°
mild
Luchtvochtigheid77%72%72%72%76%71%75%77%72%75%72%71%
Regenveel
149 mm
matig
99 mm
matig
75 mm
veel
179 mm
weinig
51 mm
matig
81 mm
droog
23 mm
weinig
66 mm
droog
32 mm
veel
194 mm
veel
171 mm
veel
183 mm
Zonkrachtvrijwel geen
2 UV
zwak
3 UV
matig
5 UV
matig
5 UV
matig
6 UV
sterk
7 UV
sterk
8 UV
sterk
7 UV
matig
6 UV
matig
4 UV
zwak
3 UV
vrijwel geen
2 UV
Zonuren3
uur
4
uur
4
uur
5
uur
6
uur
6
uur
8
uur
8
uur
6
uur
5
uur
4
uur
3
uur
Watertemperatuur18°
warm
17°
warm
17°
warm
17°
warm
18°
warm
20°
heet
21°
heet
22°
heet
23°
heet
22°
heet
20°
heet
19°
warm
Regendagen13
dagen
13
dagen
12
dagen
9
dagen
9
dagen
6
dagen
6
dagen
7
dagen
10
dagen
12
dagen
14
dagen
13
dagen

Genesteld in het hart van de Atlantische Oceaan, bieden de Azoren een betoverende mix van weelderig groen, vulkanische landschappen en een rijk zeeleven. Deze eilandengroep, bestaande uit negen afgelegen en schilderachtige eilanden, is een onontdekt paradijs dat wacht om verkend te worden. Trek je wandelschoenen aan en verken de vele wandelpaden die je langs adembenemende uitzichten, kratermeren en thermale bronnen leiden. Duik in de azuurblauwe wateren om te zwemmen met dolfijnen en walvissen, of proef de heerlijke lokale keuken, bereid met de unieke ingrediënten die elk eiland te bieden heeft. De Azoren zijn een ware oase voor reizigers die op zoek zijn naar rust, avontuur en ongerepte natuur.

Wat is de beste tijd om de Azoren te bezoeken?

De beste tijd om de Azoren te bezoeken is van mei tot september, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en de kans op neerslag lager is. Tijdens deze maanden kun je optimaal genieten van de natuurlijke schoonheid en de vele buitenactiviteiten die de eilanden te bieden hebben.

De Azoren, een archipel van negen eilanden in de Atlantische Oceaan, hebben over het algemeen een mild en vochtig klimaat, met temperaturen die het hele jaar door tussen de 13 en 26 graden Celsius liggen. Het weer op de Azoren kan echter snel veranderen, dus het is belangrijk om altijd voorbereid te zijn op verschillende weersomstandigheden, ongeacht het seizoen. Vanwege hun prachtige landschappen en kristalheldere wateren zijn de Azoren het hele jaar door een magische bestemming voor buitenactiviteiten en ontspanning.

Seizoenen

Lente (maart – mei)

De lente is een heerlijke tijd om de Azoren te bezoeken, met milde temperaturen en bloeiende flora. Dit is het moment waarop de eilanden tot leven komen, met een explosie van kleuren en geuren. Hoewel er nog steeds kans is op regen, zijn de dagen over het algemeen zonnig en aangenaam.

Zomer (juni – augustus)

De zomer is het warmste en droogste seizoen op de Azoren. Met temperaturen die variëren van 20 tot 26 graden Celsius, is dit de ideale tijd om te genieten van buitenactiviteiten zoals wandelen, zeilen en duiken. De zee is ook op haar warmst, waardoor het perfect is om te zwemmen en te snorkelen.

Herfst (september – november)

De herfst op de Azoren is mild en aangenaam, met temperaturen die langzaam dalen en een grotere kans op regen. Het landschap is nog steeds groen en weelderig, maar het aantal toeristen neemt af, wat zorgt voor een rustigere en meer ontspannen ervaring.

Winter (december – februari)

De winter op de Azoren is relatief mild in vergelijking met het vasteland van Europa. Temperaturen variëren van 13 tot 18 graden Celsius, en er is een grotere kans op regen en stormachtig weer. Hoewel het misschien niet de beste tijd is voor buitenactiviteiten, biedt de winter een unieke sfeer en de mogelijkheid om te genieten van de warme thermale baden die de eilanden te bieden hebben.

Luchtfoto van groen grasveld, Azores, Portugal

Azoren per maand

Januari

Hoewel januari op de Azoren koeler en natter kan zijn dan andere maanden, blijven de temperaturen mild in vergelijking met veel andere Europese bestemmingen. Dit is een geweldige tijd om te genieten van de rustigere sfeer op de eilanden, het prachtige groene landschap en de vele warme thermale baden die je kunt vinden op plaatsen zoals Furnas en Ponta da Ferraria.

Februari

Met het naderen van de lente begint het weer langzaam te verbeteren. Februari biedt nog steeds een rustige en ontspannen sfeer op de eilanden, met een grotere kans op walvisspotten, aangezien migrerende walvissen door de wateren rond de Azoren trekken.

Maart

Als de lente aanbreekt, ontwaakt de natuur op de Azoren. In maart verschijnen de eerste bloemen, wat zorgt voor een kleurrijk en geurig landschap. Hoewel er nog steeds kans is op regen, beginnen de temperaturen te stijgen en wordt het weer aangenamer.

April

April is de maand waarin de flora van de Azoren echt begint te schitteren, met weelderige groene landschappen en bloeiende bloemen. Het weer is over het algemeen mild, met zonnige dagen en af en toe een regenbui, wat ideaal is om te wandelen en de natuur te verkennen.

Mei

De perfecte maand voor natuurliefhebbers, mei biedt een overvloed aan bloemen en groen op de eilanden. Het weer is warmer en droger, waardoor het ideaal is om de vele wandelpaden en bezienswaardigheden van de Azoren te verkennen.

Juni

Zonneschijn en aangename temperaturen zijn kenmerkend voor juni op de Azoren. Dit is het begin van het hoogseizoen, met langere dagen en meer mogelijkheden om te genieten van de vele buitenactiviteiten die de eilanden te bieden hebben, zoals zeilen, duiken en zwemmen.

Juli

Zomerse dagen en heldere blauwe luchten domineren het weer in juli op de Azoren. Dit is het hoogtepunt van het toeristenseizoen, met perfecte omstandigheden voor buitenactiviteiten zoals zeilen, kajakken en paragliden. Bovendien zijn er tal van lokale festivals en evenementen om van te genieten, waardoor de eilanden bruisen van levendigheid en cultuur.

Augustus

Augustus is de warmste maand op de Azoren, met ideale omstandigheden om te zwemmen en te zonnebaden op de vele prachtige stranden van de eilanden. Duik in het kristalheldere water om te snorkelen of duiken en ontdek de fascinerende onderwaterwereld die deze archipel te bieden heeft.

September

Terwijl de zomer ten einde loopt, blijft september een fantastische tijd om de Azoren te bezoeken. Het weer is nog steeds aangenaam en de drukte neemt af, waardoor je kunt genieten van de schoonheid van de eilanden zonder de drukte. Dit is ook een uitstekende tijd om te wandelen, met mildere temperaturen en adembenemende vergezichten.

Oktober

In oktober verandert de natuur op de Azoren langzaam van groen naar de warme tinten van de herfst. Dit is een rustige tijd om de eilanden te bezoeken, met minder toeristen en aangename temperaturen. Profiteer van de rust om de vele verborgen schatten van de Azoren te ontdekken, van watervallen tot uitgestrekte bossen.

November

Terwijl de temperaturen dalen en de kans op regen toeneemt, biedt november nog steeds tal van mogelijkheden om van de Azoren te genieten. Warm op in de vele warmwaterbronnen die over de eilanden verspreid liggen en ervaar de bijzondere atmosfeer van dit unieke paradijs in de Atlantische Oceaan.

December

December op de Azoren is een tijd van gezelligheid en feestelijkheden. Hoewel het weer koeler en natter is, zijn de temperaturen nog steeds milder dan in veel andere Europese bestemmingen. Geniet van de lokale kersttradities, proef heerlijke seizoensgebonden lekkernijen en ervaar de warme gastvrijheid van de Azoreaanse bevolking.