Beste reistijd Bonaire

Klimaattabel

Jan.Feb.Mar.Apr.Mei.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Temperatuur28°
warm
29°
warm
30°
heet
30°
heet
31°
heet
31°
heet
31°
heet
31°
heet
31°
heet
30°
heet
29°
warm
28°
warm
Regenweinig
55 mm
droog
25 mm
droog
15 mm
droog
20 mm
droog
20 mm
droog
20 mm
droog
30 mm
weinig
45 mm
weinig
45 mm
matig
80 mm
matig
90 mm
matig
95 mm
Zonuren8
uur
9
uur
9
uur
8
uur
8
uur
9
uur
9
uur
9
uur
9
uur
8
uur
8
uur
8
uur
Watertemperatuur27°
heet
26°
heet
26°
heet
27°
heet
27°
heet
28°
heet
28°
heet
28°
heet
29°
heet
29°
heet
28°
heet
27°
heet
Regendagen11
dagen
5
dagen
3
dagen
6
dagen
4
dagen
5
dagen
7
dagen
6
dagen
6
dagen
17
dagen
21
dagen
18
dagen

Duik in het adembenemende Bonaire en ontdek een Caribisch paradijs vol zon, zee en avontuur. Of je nu komt om te ontspannen op parelwitte stranden, te snorkelen tussen kleurrijke koraalriffen of de rijke cultuur te verkennen – Bonaire heeft het allemaal! Ontsnap aan de dagelijkse sleur en dompel jezelf onder in het betoverende Bonaire, een bijzonder stukje Nederland in het Caribisch gebied. Dit prachtige eiland biedt je de ultieme combinatie van zon, zee en avontuur, met een vleugje Nederlandse gezelligheid. Of je nu wilt zonnebaden op hagelwitte stranden, snorkelen tussen kleurrijke koraalriffen of de fascinerende mix van Caribische en Nederlandse cultuur wilt verkennen, Bonaire is dé bestemming bij uitstek.

Wat is de beste tijd om Bonaire te bezoeken?

De ideale periode om Bonaire te bezoeken is tussen mei en oktober, wanneer het droge seizoen zorgt voor stralende zonneschijn, aangename temperaturen en perfecte omstandigheden om te duiken.

Bonaire heeft het hele jaar door een heerlijk tropisch klimaat. Met een gemiddelde temperatuur van 28 graden Celsius, een verkoelend briesje en weinig regen, staat dit eiland garant voor zonovergoten dagen. Van oktober tot en met januari is er weliswaar iets meer kans op regen, maar laat dit je niet ontmoedigen – er zijn meer dan genoeg zonnige dagen om volop van je vakantie te genieten!

Seizoenen

Hoogseizoen

Het hoogseizoen op Bonaire loopt van half december tot half april. Gedurende deze maanden zijn de temperaturen aangenaam en is er minder kans op regen, waardoor het eiland een populaire winterzonbestemming is. Houd er wel rekening mee dat de prijzen voor accommodaties en vluchten tijdens het hoogseizoen kunnen stijgen, en dat het eiland wat drukker kan zijn dan in andere maanden.

Laagseizoen

Het laagseizoen op Bonaire valt tussen mei en november. Tijdens deze periode zijn er minder toeristen op het eiland, wat betekent dat je meer ruimte hebt op de stranden en gemakkelijker een rustige duikplek kunt vinden. Hoewel er in het laagseizoen meer kans is op regen, zijn er nog steeds veel zonnige dagen om van te genieten. Bovendien zijn de prijzen voor accommodaties en vluchten vaak lager dan in het hoogseizoen.

Bonaire per maand

Januari

Begin het nieuwe jaar met een knal op Bonaire! Januari is een populaire maand voor reizigers die op zoek zijn naar winterzon. Hoewel het hoogseizoen is, zijn de temperaturen aangenaam en de stranden uitnodigend. Geniet van lokale festiviteiten zoals het Karnaval, dat eind januari begint.

Februari

Februari is een fantastische maand om Bonaire te verkennen. De zon schijnt volop en het eiland bruist van energie dankzij het Karnaval, een kleurrijk feest vol muziek, dans en parades dat doorgaat tot in maart.

Maart

Terwijl de lente begint in Nederland, blijft het op Bonaire zonnig en warm. Maart is een uitstekende tijd om te duiken, snorkelen en zeilen, maar ook om te genieten van culturele evenementen zoals het Bonaire International Sailing Regatta & Festival.

April

April is een geweldige maand om Bonaire te bezoeken, net voor het einde van het hoogseizoen. Profiteer van de laatste weken met minder kans op regen en ontdek het eiland zonder al te veel drukte.

Mei

Mei markeert het begin van het laagseizoen op Bonaire, wat betekent dat je kunt genieten van de rustigere stranden en aantrekkelijkere prijzen. Duikliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens de jaarlijkse Bonaire Dive Week, een evenement vol workshops, lezingen en duikexcursies.

Juni

Geniet van de zomer op Bonaire in juni, wanneer de temperaturen oplopen en het eiland minder druk is dan in het hoogseizoen. Dit is een ideale tijd om het eiland te verkennen en deel te nemen aan watersportactiviteiten zoals kitesurfen en windsurfen.

Juli

Juli is een zonnige en warme maand op Bonaire, ideaal voor een ontspannen zomervakantie. Vergeet niet om het lokale evenement Dia di Boneiru te vieren op 6 juli, waarbij de Bonairianen hun eilandcultuur eren met muziek, dans en lokale gerechten.

Augustus

In augustus straalt Bonaire zomerse vibes uit met zon, zee en een ontspannen sfeer. Geniet van snorkelen, duiken of zeilen rond het eiland, en mis het jaarlijkse Bonaire Jazz & Music Festival niet voor een muzikale traktatie!

September

September is een rustige en zonnige maand op Bonaire, perfect om het eiland in alle rust te verkennen. Maak gebruik van de rustigere periode om de ongerepte stranden, kleurrijke koraalriffen en charmante dorpjes te ontdekken.

Oktober

Oktober markeert het begin van het regenseizoen op Bonaire, maar laat je niet afschrikken - er zijn nog steeds veel zonnige dagen om van te genieten. Het eiland is rustiger, wat betekent dat je kunt profiteren van lagere prijzen en minder drukte bij de populaire bezienswaardigheden.

November

November is een ideale maand om Bonaire te bezoeken als je wilt genieten van het eiland zonder al te veel drukte. Hoewel er kans is op wat regen, zijn er nog genoeg zonnige momenten om te ontspannen op het strand of de prachtige onderwaterwereld te ontdekken.

December

Sluit het jaar af in tropische stijl op Bonaire! December is een populaire maand om het eiland te bezoeken, met aangename temperaturen en feestelijke evenementen zoals het Bonaire Christmas Shopping Night en het traditionele Nieuwjaarsfeest met prachtig vuurwerk.