Beste reistijd Californië

Klimaattabel

Jan.Feb.Mar.Apr.Mei.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Gevoelstemperatuur20°
mild
20°
mild
19°
mild
22°
mild
21°
mild
25°
warm
31°
heet
32°
heet
29°
warm
23°
warm
23°
warm
17°
mild
Temperatuur20°
mild
20°
mild
19°
mild
22°
mild
21°
mild
25°
warm
28°
warm
29°
warm
27°
warm
23°
warm
23°
warm
17°
mild
Luchtvochtigheid46%48%60%68%73%74%71%63%73%54%70%70%
Regenweinig
59 mm
droog
7 mm
droog
37 mm
droog
9 mm
droog
10 mm
droog
10 mm
droog
5 mm
droog
2 mm
droog
1 mm
droog
19 mm
droog
0 mm
veel
195 mm
Zonkrachtzwak
3 UV
matig
5 UV
matig
6 UV
sterk
8 UV
sterk
8 UV
zeer sterk
10 UV
zeer sterk
10 UV
zeer sterk
10 UV
sterk
8 UV
matig
5 UV
matig
4 UV
zwak
3 UV
Jan.Feb.Mar.Apr.Mei.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Gevoelstemperatuur12°
koel
13°
koel
13°
koel
12°
koel
14°
koel
17°
mild
16°
mild
18°
mild
18°
mild
18°
mild
17°
mild
12°
koel
Temperatuur12°
koel
13°
koel
13°
koel
13°
koel
14°
koel
17°
mild
16°
mild
17°
mild
17°
mild
17°
mild
16°
mild
12°
koel
Luchtvochtigheid77%69%69%76%78%77%86%84%80%73%78%78%
Regenweinig
73 mm
droog
42 mm
droog
38 mm
droog
5 mm
droog
1 mm
droog
1 mm
droog
0 mm
droog
1 mm
droog
2 mm
veel
165 mm
droog
25 mm
veel
200 mm
Zonkrachtvrijwel geen
2 UV
zwak
3 UV
matig
4 UV
sterk
7 UV
sterk
8 UV
sterk
8 UV
sterk
7 UV
sterk
8 UV
matig
6 UV
matig
4 UV
zwak
3 UV
vrijwel geen
2 UV

California Dreamin', baby! Gouden stranden, torenhoge sequoia's en uitgestrekte woestijnen – Californië heeft het allemaal. Deze zonovergoten staat is een ware speeltuin voor avonturiers en levensgenieters. Van surfen op epische golven tot het ontdekken van de wijnvalleien, Californië biedt een eindeloos scala aan ervaringen voor elke reiziger.

Wat is de beste tijd om Californië te bezoeken?

Een reis naar Californië is eigenlijk het hele jaar door een goed idee, maar de lente en herfst zijn de ultieme toptijden. Tijdens deze maanden geniet je van aangename temperaturen, minder drukte en prachtige natuur. Natuurlijk is de beste tijd afhankelijk van wat je wilt doen en waar je naartoe gaat. Californië is immers een groot en gevarieerd paradijs!

California Avenue

Seizoenen

Hoogseizoen

Het hoogseizoen in Californië loopt van juni tot augustus. In deze periode zijn de temperaturen hoog en is het de meest populaire tijd voor toeristen om de staat te bezoeken. De kustgebieden bieden verkoeling, terwijl de woestijnen en valleien snikheet kunnen zijn. Houd rekening met drukte en hogere prijzen voor accommodaties en vluchten.

Laagseizoen

Het laagseizoen in Californië loopt van december tot februari. Dit is de koelste en natste periode van het jaar, vooral in het noorden van de staat. Het is een geweldige tijd om steden als San Francisco en Los Angeles te verkennen zonder de drukte. In de bergen vind je uitstekende ski- en snowboardmogelijkheden.

Tussenseizoen

Lente (maart tot mei) en herfst (september tot november) zijn de tussenseizoenen in Californië. Tijdens deze maanden zijn de temperaturen aangenamer en is er minder drukte. Het is een ideale tijd om de natuur te verkennen, wijnhuizen te bezoeken en te genieten van outdooractiviteiten zoals wandelen en fietsen.

Bosbranden

Het wildfire seizoen in Californië loopt meestal van juni tot november, met de grootste kans op bosbranden in de late zomer en vroege herfst. Dit komt door de combinatie van droogte, hoge temperaturen en sterke wind. Houd de lokale nieuwsberichten en waarschuwingen in de gaten en zorg ervoor dat je je bewust bent van de risico's en veiligheidsmaatregelen.

Highway in Cali

California per maand

Januari

Januari is de koelste maand in Californië, maar de temperaturen zijn nog steeds aangenaam in vergelijking met andere delen van de VS. Profiteer van de rustige sfeer en bezoek de steden of maak een roadtrip langs de kust. In de bergen vind je uitstekende ski- en snowboardmogelijkheden.

Februari

Februari brengt nog steeds wat kou en regen met zich mee, maar de temperaturen beginnen langzaam te stijgen. Het is een mooie tijd om de kuststeden te verkennen zonder de drukte en genieten van de bloeiende amandelbomen in de Central Valley.

Maart

De lente komt eraan in maart, en de temperaturen beginnen te stijgen. Het is een perfecte tijd om te wandelen, fietsen en de prachtige bloemen in de woestijn van Californië te bewonderen, zoals de kleurrijke wildflower super blooms.

April

April is een geweldige maand om Californië te bezoeken, met aangename temperaturen en minder drukte. Geniet van de ontluikende natuur, bezoek de vele wijnhuizen of vier Earth Day op een van de vele milieuvriendelijke evenementen.

Mei

Mei biedt zonnige dagen en een uitbundige natuur in Californië. Het is een uitstekende tijd om te genieten van outdooractiviteiten, zoals surfen, zeilen en kajakken. Ook zijn er diverse muziekfestivals en culturele evenementen om bij te wonen.

Juni

Juni markeert het begin van het hoogseizoen in Californië. Profiteer van de lange, zonnige dagen en verken de prachtige stranden, wandel door de indrukwekkende nationale parken en maak een roadtrip langs de iconische Highway 1.

Juli

In juli schijnt de Californische zon volop en is het tijd voor zomerpret. Bezoek de prachtige stranden, neem deel aan openluchtfestivals en evenementen, of zoek verkoeling in de vele waterparken. Houd er wel rekening mee dat het druk en warm kan zijn, vooral in het binnenland.

Augustus

Augustus is een van de warmste maanden in Californië, met hoge temperaturen in het hele land. Het is een geweldige tijd om te genieten van de zon, surfen of een duik nemen in het verfrissende water van de Stille Oceaan. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan het wereldberoemde Yosemite National Park!

Golden Gate Bridge
De beroemde Golden Gate Bridge, San Francisco

September

September is een uitstekende maand om Californië te bezoeken, want de zomerse drukte neemt af en de temperaturen blijven aangenaam. Bezoek de wijngaarden tijdens de druivenoogst of geniet van het filmfestival van San Francisco. Ook is het de ideale tijd om walvissen te spotten langs de kust.

Oktober

Oktober biedt warme dagen en koele avonden, waardoor het een perfecte tijd is om Californië te verkennen. De herfstkleuren in de nationale parken zijn adembenemend, en het is ook een geweldige tijd voor outdooractiviteiten zoals wandelen en fietsen. Vergeet niet om Halloween te vieren op een van de vele griezelige evenementen!

November

November is een rustigere maand in Californië, met mildere temperaturen en minder drukte. Het is een geweldige tijd om de steden te bezoeken, wijnproeverijen bij te wonen of te genieten van het surfen in de nog steeds warme wateren van de Stille Oceaan. Vergeet niet om Thanksgiving te vieren met een traditioneel feestmaal!

December

December brengt koudere temperaturen en het begin van het wintersportseizoen in de Californische bergen. Bezoek de feestelijk verlichte steden, ga skiën of snowboarden in de Sierra Nevada of beleef de kerstsfeer in Disneyland. Het is een magische tijd om Californië te bezoeken!