Beste reistijd Canarische Eilanden

Klimaattabel

Jan.Feb.Mar.Apr.Mei.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Gevoelstemperatuur20°
mild
21°
mild
21°
mild
21°
mild
22°
mild
23°
warm
23°
warm
25°
warm
25°
warm
25°
warm
23°
warm
21°
mild
Temperatuur20°
mild
21°
mild
21°
mild
21°
mild
22°
mild
23°
warm
23°
warm
25°
warm
25°
warm
25°
warm
23°
warm
21°
mild
Luchtvochtigheid64%65%69%70%75%73%77%77%76%70%68%68%
Zonkrachtmatig
5 UV
matig
6 UV
sterk
7 UV
zeer sterk
9 UV
zeer sterk
9 UV
zeer sterk
9 UV
sterk
8 UV
zeer sterk
9 UV
sterk
7 UV
matig
6 UV
matig
4 UV
matig
4 UV

Zonnestralen die je huid verwarmen, betoverende vulkanische landschappen en een eindeloos blauwe oceaan - welkom op de Canarische Eilanden! Deze eilandengroep is een ware smeltkroes van culturen en natuurschoon, met zeven unieke eilanden die elk hun eigen karakter hebben. Of je nu op zoek bent naar een ontspannende strandvakantie, adrenalineverhogende activiteiten of een authentieke culturele ervaring, op de Canarische Eilanden vind je het.

Wat is de beste tijd om de Canarische Eilanden te bezoeken?

Vanwege het milde klimaat en de aangename temperaturen zijn de Canarische Eilanden het hele jaar door een uitstekende bestemming. Echter, de maanden oktober tot april bieden vaak het beste evenwicht tussen zonneschijn en aangename temperaturen, ideaal om de diversiteit van de eilanden te ontdekken.

Het klimaat op de Canarische Eilanden wordt beïnvloed door hun ligging in de Atlantische Oceaan en de nabijheid van de noordwestkust van Afrika. Dit zorgt voor een unieke mix van zowel tropische als woestijnachtige omstandigheden. Op de eilanden heerst een mild en zonnig klimaat, met temperaturen die zelden onder de 16 °C dalen. Daarnaast wordt het weer beïnvloed door de passaatwinden en de koele Canarische Stroom, die voor een verfrissend briesje zorgen op warme dagen.

Seizoenen

Hoogseizoen

Het hoogseizoen op de Canarische Eilanden loopt van juni tot september. In deze periode genieten toeristen van lange, zonnige dagen en warme temperaturen, ideaal voor een ontspannende strandvakantie. Houd er rekening mee dat populaire badplaatsen en toeristische attracties tijdens het hoogseizoen drukker kunnen zijn en de prijzen voor accommodaties en vluchten hoger liggen.

Laagseizoen

Van oktober tot april is het laagseizoen op de Canarische Eilanden. In deze maanden zijn de temperaturen iets lager, maar nog steeds aangenaam genoeg om te genieten van de vele buitenactiviteiten die de eilanden te bieden hebben. Het laagseizoen biedt ook de kans om de eilanden op een rustiger tempo te ontdekken, met minder drukte en lagere prijzen voor accommodaties en vluchten.

Regenseizoen

De Canarische Eilanden kennen geen specifiek regenseizoen. Echter, de maanden november tot februari kunnen iets natter zijn, vooral op de groenere en hoger gelegen delen van de eilanden. Toch zijn regenbuien meestal kort en zorgen ze voor een aangename verkoeling. De zon laat zich snel weer zien, waardoor je alsnog volop kunt genieten van al het moois dat de eilanden te bieden hebben.

Canarische Eilanden per maand

Januari

Begin het jaar in stijl met een bezoek aan de Canarische Eilanden. In januari zijn de temperaturen mild en aangenaam. Profiteer van de rustige stranden en wandel door de prachtige natuurreservaten. Ook valt in deze maand het feestelijke Driekoningen, een traditionele viering met parades en lekkernijen.

Februari

Februari is carnavalsmaand op de Canarische Eilanden! Laat je meeslepen door de kleurrijke optochten, extravagante kostuums en swingende muziek. Het weer blijft aangenaam, ideaal om de vulkanische landschappen en pittoreske dorpjes te verkennen.

Maart

In maart verwelkomen de Canarische Eilanden de lente met open armen. De temperaturen stijgen, de bloemen bloeien en de dagen worden langer. Een perfecte tijd om te genieten van de vele buitenactiviteiten die de eilanden te bieden hebben, zoals wandelen, fietsen en watersporten.

April

April is de maand van de Semana Santa (Heilige Week) op de Canarische Eilanden, met indrukwekkende processies en traditionele evenementen. Het weer blijft aangenaam en de dagen worden langer, waardoor je optimaal kunt genieten van de natuur en cultuur op de eilanden.

Mei

Mei is een ideale maand om de Canarische Eilanden te bezoeken, net voor de drukte van het hoogseizoen begint. Geniet van lange, zonnige dagen op het strand, verken de levendige steden en neem deel aan de vele festivals en culturele evenementen die in deze maand plaatsvinden.

Juni

In juni beginnen de temperaturen op de Canarische Eilanden te stijgen, en het hoogseizoen gaat van start. De zon schijnt volop en de zee nodigt uit tot verfrissende duiken. Geniet van de levendige sfeer in de badplaatsen en proef de lokale specialiteiten op de vele terrasjes.

Juli

Juli is een zonovergoten maand op de Canarische Eilanden. Met lange, warme dagen en een bruisende sfeer is dit de perfecte tijd om te genieten van strandfeesten, watersporten en zomerfestivals. Vergeet niet om de traditionele lokale feesten, zoals de ‘Bajada de la Virgen’ op La Palma, te bezoeken.

Augustus

Augustus is de warmste maand van het jaar op de Canarische Eilanden, met temperaturen die kunnen oplopen tot boven de 30 °C. Zoek verkoeling in de azuurblauwe zee, ontdek verborgen baaitjes of trek eropuit om de schitterende natuurparken te verkennen. 's Avonds geniet je van de levendige uitgaansgelegenheden en gezellige terrasjes.

September

September is een heerlijke maand om de Canarische Eilanden te bezoeken. De zomerse warmte houdt aan, maar de drukte van het hoogseizoen neemt langzaam af. Profiteer van de rustigere stranden en ontdek de eilanden op je eigen tempo. Bezoek ook het kleurrijke en muzikale ‘Fiesta de la Vendimia’, een traditioneel wijnfestival op Lanzarote.

Oktober

In oktober keert de rust terug naar de Canarische Eilanden. De temperaturen zijn nog steeds aangenaam, en het zeewater blijft heerlijk warm. Dit is een uitstekende tijd om te genieten van wandelingen door de indrukwekkende landschappen, of om deel te nemen aan avontuurlijke activiteiten zoals paragliden en kitesurfen.

November

November is een aangename maand op de Canarische Eilanden, met mildere temperaturen en minder drukte. De natuur toont haar mooiste kleuren en de dagen zijn perfect voor lange wandelingen en fietstochten. Vergeet niet om de lokale delicatessen te proeven op de vele culinaire festivals die in deze maand plaatsvinden.

December

Sluit het jaar af met een bezoek aan de Canarische Eilanden in december. Geniet van de feestelijke sfeer, de prachtig verlichte straten en de traditionele kerstmarkten. Ondanks de koelere temperaturen, is het weer nog steeds aangenaam genoeg om te ontspannen op het strand of om deel te nemen aan outdoor activiteiten. En natuurlijk mag je de spectaculaire oudejaarsvieringen niet missen!