Beste reistijd Curaçao

Klimaattabel

Jan.Feb.Mar.Apr.Mei.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Gevoelstemperatuur31°
heet
31°
heet
31°
heet
32°
heet
32°
heet
33°
heet
36°
heet
35°
heet
38°
heet
38°
heet
34°
heet
32°
heet
Temperatuur27°
warm
27°
warm
27°
warm
28°
warm
28°
warm
28°
warm
29°
warm
29°
warm
30°
heet
30°
heet
29°
warm
28°
warm
Luchtvochtigheid80%80%81%84%84%86%86%85%83%81%81%80%
Regenmatig
80 mm
weinig
45 mm
weinig
63 mm
droog
25 mm
weinig
65 mm
weinig
74 mm
weinig
60 mm
matig
120 mm
matig
97 mm
matig
140 mm
weinig
70 mm
matig
95 mm
Zonkrachtsterk
7 UV
zeer sterk
9 UV
zeer sterk
9 UV
zeer sterk
9 UV
sterk
8 UV
sterk
8 UV
zeer sterk
9 UV
zeer sterk
9 UV
zeer sterk
9 UV
sterk
8 UV
sterk
8 UV
sterk
7 UV

Je bent ervan overtuigt dat het prachtige witte zand en de betoverende oceanen van Curaçao precies zijn wat je nodig hebt. Natuurlijk kun je elke maand genieten van zon op het eiland, maar wat is de beste maand om er heen te reizen?

Wat is de beste tijd om Curaçao te bezoeken?

Tussen december en half april zijn over het algemeen de beste maanden om naar Curaçao te reizen. Dit is dan ook het hoogseizoen, in deze periode haal je het meeste uit je verblijft op dit paradijselijke eiland met veel evenementen en gebeurtenissen. Er is altijd zon, er waait een lekkere bries en er valt nauwelijks regen.

Seizoenen

Zonsopkomst in Willemsstad

Hoogseizoen

Curaçao kent twee seizoenen met veel toeristen: de Amerikaanse toeristen die meestal vanaf eind november tot eind maart komen. En de Europese toeristen die hun zomervakanties in juli en augustus op het eiland besteden.

Laagseizoen

Bij de meeste bestemmingen is het laagseizoen in de periode met de meeste regenval, maar dat is voor Curaçao niet het geval. Het voordeel van het laagseizoen in Curaçao is dat het weer nog fantastisch is, alleen de prijzen zijn lager! Vanaf april tot juni is de perfecte periode om naar het eiland te reizen als je drukte wil vermijden.

Curaçao per maand

Januari

De koelste temperaturen van het jaar worden meestal in januari bereikt, met gemiddeld 30°C is dat geen straf! Het is druk op het eiland met veel toeristen die het winterse weer van Europa ontwijken, ook varen er veel cruiseschepen langs het eiland in deze periode.

Februari

Naarmate het jaar vordert wordt het weer elke week beter. Terwijl de hele Caribische regio druk blijft met toeristen uit Amerika, is februari iets rustiger en droger dan vorige maand met dezelfde comfortabele temperaturen.

Maart

Het einde van het piekseizoen van Amerikaanse toeristen, een uitstekende tijd om je bezoek te plannen en het eiland te ontdekken. In maart wordt niet veel regen verwacht, het is meestal de droogste maand, maar er is wel kans op verspreiden buien en onweer.

April

April is een van de droogste maanden, en ziet ook het einde van het Amerikaanse piekseizoen. Hoewel het rond Pasen aanzienlijk drukker is, is de rest van de maand rustig en blijft het weer zonnig. Vergeet je oranje kleren niet als je op Koningsdag op het eiland bent.

Mei

Het blijft overwegend droog in mei en temperaturen stijgen lichtjes, veel mensen besteden dan ook hun meivakantie op het eiland.

Porto Mari strand, Curaçao
Playa Porto Marie

Juni

Een van de rustigere maanden van het jaar, zeker in het begin van de maand. Het weer blijft goed met een gemiddelde temperatuur van 32 graden en er valt weinig regen.

Juli

Vanaf juli komen er steeds meer en meer Europeanen hun vakantie vieren op het eiland. Houdt rekening met drukkere stranden, en duurdere hotel en vluchtprijzen. De drukte is vooral van Nederlandse toeristen, de cruiseschepen varen vooral Europa.

Augustus

Een drukke maand op zonovergoten Curaçao, een van de warmste maanden van het jaar met nog steeds weinig regen. Op de stranden kom je veel Nederlanders tegen die hier hun vakantie besteden, en de stijging aan bezoekers brengt ook stijgende prijzen met zich mee.

September

Een perfecte maand om naar Curaçao te reizen. Het aantal toeristen is sterk afgenomen en het weer blijft prettig met maar een kleine hoeveelheid regenval.

Onderwaterfoto van een schildpad Westpunt, Curaçao

Oktober

Oktober markeert de start van het nattere seizoen op Curaçao. Toch moet je je hier niet door laten afschrikken, de meeste regen valt 's avonds in korte intense buien waardoor je er weinig last van hebt.

November

November ziet meer regen dan oktober, maar de temperatuur blijft rond de 30 °C. Het is een van de rustigere maanden, wat leidt tot relatief lage prijzen voor hotels en vliegtickets. Alleen aan het einde van de maand ziet de start van het Amerikaanse toeristenseizoen.

December

De laatste maand van het jaar is de start van een druk seizoen. Cruiseschepen legen aan in Willemstad, en toeristen komen uit de VS en Europa de koude feestdagen verruilen voor gemiddelde temperaturen van de 25 en 30 graden. Het is de laatste maand van het regenseizoen, en deze maand ziet gemiddeld de meeste regenval met gemiddeld 11 regendagen.

Foto's met dank aan Stephan van de Schootbrugge.