Beste reistijd Grand Canyon

Klimaattabel

Jan.Feb.Mar.Apr.Mei.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Temperatuur (hoog)
koud

koud

koud
12°
koel
17°
mild
23°
warm
25°
warm
24°
warm
21°
mild
15°
koel

koud

koud
Temperatuur (laag)-9°
ijskoud
-8°
ijskoud
-6°
ijskoud
-2°
ijskoud

koud

koud

koud

koud

koud
-1°
ijskoud
-4°
ijskoud
-4°
ijskoud
Regenmatig
80 mm
matig
81 mm
weinig
67 mm
droog
44 mm
droog
29 mm
droog
21 mm
weinig
49 mm
weinig
72 mm
weinig
50 mm
droog
35 mm
droog
37 mm
weinig
71 mm
Jan.Feb.Mar.Apr.Mei.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Temperatuur (hoog)13°
koel
17°
mild
22°
mild
28°
warm
33°
heet
38°
heet
41°
bloedheet
39°
heet
36°
heet
29°
warm
20°
mild
14°
koel
Temperatuur (laag)
koud

koud

koel
13°
koel
17°
mild
22°
mild
26°
warm
24°
warm
21°
mild
14°
koel

koud

koud
Regendroog
17 mm
droog
19 mm
droog
20 mm
droog
11 mm
droog
9 mm
droog
7 mm
droog
21 mm
droog
35 mm
droog
24 mm
droog
16 mm
droog
10 mm
droog
22 mm
Jan.Feb.Mar.Apr.Mei.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Temperatuur (hoog)
koud

koud
10°
koel
15°
koel
21°
mild
27°
warm
29°
warm
28°
warm
24°
warm
18°
mild
11°
koel

koud
Temperatuur (laag)-8°
ijskoud
-6°
ijskoud
-4°
ijskoud

koud

koud

koud
12°
koel
12°
koel

koud

koud
-3°
ijskoud
-7°
ijskoud
Regendroog
33 mm
droog
39 mm
droog
35 mm
droog
23 mm
droog
16 mm
droog
10 mm
weinig
45 mm
weinig
57 mm
droog
39 mm
droog
27 mm
droog
23 mm
droog
41 mm

Er zijn maar weinig plekken op aarde die je zo'n overweldigend gevoel van ontzag kunnen geven als de Grand Canyon. Dit adembenemende natuurwonder verwelkomt je met zijn kleurrijke rotsformaties, diepe kloven en eindeloze vergezichten. Trek je wandelschoenen aan en duik in de fascinerende wereld van de Grand Canyon.

Wat is de beste tijd om de Grand Canyon te bezoeken?

April tot juni en september tot oktober zijn de ideale maanden om de Grand Canyon te bezoeken. In deze maanden geniet je van mildere temperaturen en minder drukte, waardoor je optimaal kunt genieten van alles wat dit natuurwonder te bieden heeft. Natuurlijk zijn er het hele jaar door tal van activiteiten en bezienswaardigheden, dus afhankelijk van je interesses en voorkeuren kun je altijd een geweldige ervaring verwachten.

North Rim

De North Rim, het meest afgelegen deel van de Grand Canyon, biedt een serene en ongerepte omgeving voor bezoekers die de drukte willen ontvluchten. Het klimaat hier is koeler en natter dan in de rest van de Grand Canyon, met zomerse temperaturen die zelden boven de 25 °C uitkomen en winters waarin sneeuwval niet ongewoon is. De North Rim is alleen toegankelijk van medio mei tot medio oktober, wanneer de wegen sneeuwvrij zijn. Vergeet niet om tijdens je bezoek de adembenemende uitzichten vanaf Cape Royal en Point Imperial te bewonderen.

Inner Canyon

De Inner Canyon, het diepste en heetste deel van de Grand Canyon, is een paradijs voor avonturiers. Temperaturen in de zomer kunnen oplopen tot 40 °C, terwijl de wintermaanden mildere temperaturen bieden, variërend van 5°C tot 18°C. De beste tijd om de Inner Canyon te bezoeken is in het voor- of najaar, wanneer het weer aangenamer is en het risico op hittegerelateerde problemen lager is. Rafttochten op de machtige Colorado-rivier, meerdaagse wandeltochten en muildierexcursies zijn enkele van de unieke ervaringen die de Inner Canyon te bieden heeft.

South Rim

De South Rim is het meest bezochte deel van de Grand Canyon en staat bekend om zijn spectaculaire uitzichten en talloze voorzieningen. Het klimaat varieert hier, met milde tot warme zomers (15 °C tot 30 °C) en koele winters waarin sneeuw kan vallen. De South Rim is het hele jaar door geopend, maar de drukste periode is tussen mei en september. Bezoekers kunnen genieten van schilderachtige autoroutes, wandelpaden en ranger-geleide programma's, evenals historische bezienswaardigheden zoals het Desert View Watchtower en de Kolb Studio.

Seizoenen

Hoogseizoen (juni – augustus)

De zomermaanden zijn de drukste tijd in de Grand Canyon. Hordes toeristen trekken naar het park om te genieten van de zon en het adembenemende uitzicht. De temperaturen kunnen echter behoorlijk oplopen, met name aan de bodem van de kloof. Wees voorbereid op drukte, hogere prijzen en zorg ervoor dat je voldoende water en zonnebrandcrème bij je hebt.

Laagseizoen (november – februari)

Het laagseizoen in de Grand Canyon biedt rust en kalmte, met veel minder bezoekers. De temperaturen zijn koeler en er kan sneeuw vallen, wat een uniek en schilderachtig uitzicht oplevert. Houd er rekening mee dat sommige faciliteiten en wandelpaden beperkt of gesloten kunnen zijn vanwege de weersomstandigheden. Pak je warme kleding en geniet van een serene winterse ervaring in de Grand Canyon.

Tussenseizoen (maart – mei & september – oktober)

Het tussenseizoen in de Grand Canyon biedt het beste van beide werelden: mildere temperaturen en minder drukte dan in het hoogseizoen. In de lente bloeien de wilde bloemen en ontwaakt de natuur, terwijl de herfst prachtige kleuren biedt met veranderende bladeren. Dit is een geweldige tijd om te wandelen, raften en het verkennen van de kloof zonder al te veel drukte om je heen.

Lower Antelope Canyon
Lower Antelope Canyon - Foto: David Lusvardi

Grand Canyon per maand

Januari

De Grand Canyon verwelkomt het nieuwe jaar met frisse temperaturen en sneeuw. Dit is een geweldige tijd voor rustige wandelingen en het maken van unieke winterse foto's. Houd er rekening mee dat sommige faciliteiten en paden gesloten kunnen zijn vanwege het weer.

Februari

In februari houden de koude omstandigheden aan, maar de dagen worden langzaam langer. Je kunt genieten van een serene sfeer en prachtige winterlandschappen zonder al te veel drukte om je heen.

Maart

Maart brengt het begin van de lente naar de Grand Canyon. Terwijl de sneeuw smelt, ontwaken flora en fauna, waardoor het een ideale tijd is voor natuurliefhebbers. Houd er rekening mee dat sommige paden nog steeds gesloten kunnen zijn vanwege de winterse omstandigheden.

April

April is een van de beste maanden om de Grand Canyon te bezoeken. Het weer wordt aangenamer en de dagen langer. De bloemen staan in bloei en de kloof komt tot leven. Dit is een geweldige tijd om te wandelen en genieten van het prachtige uitzicht.

Horseshoe Bend
Horseshoe Bend - Foto: Ben O'Bro

Mei

Mei biedt warmere temperaturen en een grotere diversiteit aan flora en fauna. Dit is een populaire tijd om te gaan raften op de Colorado-rivier en de kans om zeldzame dieren in het park te spotten neemt toe.

Juni

Juni markeert het begin van het hoogseizoen in de Grand Canyon. De temperaturen stijgen en er zijn meer toeristen. Dit is een goede tijd om te genieten van de zon en het adembenemende uitzicht, maar wees voorbereid op drukte en hogere prijzen.

Juli

Juli is de warmste maand in de Grand Canyon, met temperaturen die regelmatig boven de 30°C uitkomen. Dit is een ideale tijd om van de zon te genieten, maar zorg ervoor dat je voorbereid bent op de hitte en drukte. Houd er rekening mee dat er in de middag onweersbuien kunnen voorkomen.

Augustus

Augustus brengt hete temperaturen en drukte naar de Grand Canyon. Hoewel het nog steeds hoogseizoen is, begint de drukte langzaam af te nemen naarmate het einde van de zomer nadert. Geniet van de zon, maar vergeet niet om voldoende water en zonnebrandcrème mee te nemen.

September

In september begint het tussenseizoen en de temperaturen worden milder. Dit is een uitstekende tijd om te genieten van wandelingen, fietsen en het verkennen van de kloof zonder al te veel drukte om je heen. De herfstkleuren beginnen langzaam te verschijnen, wat een prachtig schouwspel oplevert.

Oktober

Oktober is een geweldige maand om de Grand Canyon te bezoeken. De herfstkleuren zijn op hun hoogtepunt en de temperaturen zijn aangenaam. Dit is een ideale tijd voor wandelen, fietsen en het maken van prachtige foto's van de veranderende bladeren.

November

In november worden de dagen korter en de temperaturen koeler. Dit is een rustige tijd in de Grand Canyon, met minder bezoekers en een serene sfeer. Geniet van wandelingen en het verkennen van de kloof zonder al te veel drukte.

December

December brengt winterse omstandigheden terug naar de Grand Canyon. De temperaturen dalen en er kan sneeuw vallen, wat een uniek en schilderachtig uitzicht oplevert. Dit is een uitstekende tijd om te genieten van de rustige sfeer en prachtige winterlandschappen in de Grand Canyon.