Beste reistijd Jamaica

Klimaattabel

Jan.Feb.Mar.Apr.Mei.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Gevoelstemperatuur31°
heet
31°
heet
31°
heet
34°
heet
36°
heet
36°
heet
39°
heet
40°
bloedheet
40°
bloedheet
37°
heet
36°
heet
33°
heet
Temperatuur28°
warm
28°
warm
28°
warm
29°
warm
30°
heet
30°
heet
31°
heet
31°
heet
31°
heet
30°
heet
30°
heet
29°
warm
Luchtvochtigheid74%73%74%76%75%76%74%78%78%78%76%74%
Regenweinig
54 mm
matig
78 mm
matig
97 mm
matig
104 mm
matig
118 mm
matig
129 mm
matig
127 mm
zeer veel
307 mm
veel
155 mm
zeer veel
262 mm
matig
128 mm
matig
92 mm
Zonkrachtmatig
6 UV
sterk
8 UV
zeer sterk
9 UV
zeer sterk
9 UV
zeer sterk
9 UV
zeer sterk
9 UV
sterk
8 UV
sterk
8 UV
sterk
8 UV
sterk
7 UV
matig
6 UV
matig
6 UV
Jan.Feb.Mar.Apr.Mei.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Gevoelstemperatuur31°
heet
30°
heet
29°
warm
31°
heet
32°
heet
34°
heet
34°
heet
35°
heet
35°
heet
34°
heet
32°
heet
31°
heet
Temperatuur27°
warm
27°
warm
26°
warm
27°
warm
28°
warm
29°
warm
29°
warm
29°
warm
29°
warm
29°
warm
28°
warm
27°
warm
Luchtvochtigheid79%78%79%79%79%81%80%81%82%80%81%80%
Regenweinig
55 mm
matig
83 mm
matig
84 mm
matig
92 mm
veel
172 mm
zeer veel
264 mm
veel
197 mm
zeer veel
333 mm
veel
220 mm
veel
245 mm
veel
169 mm
matig
102 mm
Zonkrachtsterk
7 UV
zeer sterk
9 UV
zeer sterk
10 UV
zeer sterk
11 UV
zeer sterk
11 UV
zeer sterk
9 UV
zeer sterk
10 UV
zeer sterk
10 UV
zeer sterk
10 UV
zeer sterk
9 UV
sterk
7 UV
matig
6 UV

Jamaica, een eiland waar je ziel opfleurt en je smaakpapillen dansen op de ritmes van reggae en jerk-kruiden. Dit Caribische paradijs verwent je met zijn gouden zandstranden, turquoise wateren, en een culturele smeltkroes die garant staat voor een onvergetelijke vakantie. Laat je verleiden door de relaxte sfeer van dit tropische eiland en ontdek waarom Bob Marley zong “Don't worry, be happy”.

Wat is de beste tijd om Jamaica te bezoeken?

Zoals bij elk tropisch eiland is het weer op Jamaica het hele jaar door zonnig en warm, maar sommige maanden zijn beter geschikt voor een bezoek dan andere. De ideale periode om Jamaica te verkennen valt tussen november en april, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en het risico op regen en orkanen minimaal is.

Jamaica is gezegend met een tropisch moessonklimaat, wat betekent dat je het hele jaar door warm weer kunt verwachten. De gemiddelde temperatuur schommelt tussen de 25 en 30 graden Celsius, en de eilandbries zorgt voor wat verkoeling. Afhankelijk van waar je je bevindt op het eiland, kunnen de weersomstandigheden echter verschillen. In het bergachtige binnenland is het vaak koeler en natter dan aan de kust. Aan de noordkust is het klimaat doorgaans milder en vochtiger dan in het zuiden.

Seizoenen

Droog Seizoen (november – april)

Het droge seizoen is de beste tijd om Jamaica te bezoeken. Tijdens deze maanden is het weer zonnig en warm, met slechts sporadische regenbuien. Dit is het hoogseizoen voor toerisme, dus je kunt meer drukte verwachten bij populaire attracties en accommodaties. Als je de toeristenmassa's wilt vermijden, plan dan een reis in november of begin december, wanneer het weer nog steeds aangenaam is, maar de drukte nog niet op zijn hoogtepunt is.

Regenseizoen (mei – oktober)

Het regenseizoen op Jamaica loopt van mei tot oktober, met de meeste neerslag tussen juni en september. Hoewel het eiland tijdens deze maanden meer regen ziet, zijn de buien meestal kort en hevig, gevolgd door zonneschijn. Dit is het laagseizoen, wat betekent dat je lagere prijzen en minder drukte kunt verwachten, maar het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van het orkaanseizoen, dat loopt van juni tot november. Hoewel orkanen zeldzaam zijn, kunnen ze voorkomen, dus het is verstandig om het weerbericht te volgen en een flexibel reisplan te hebben.

Orkaanseizoen (juni – november)

Het orkaanseizoen valt tussen juni en november, waarbij september en oktober het meest risicovol zijn. Hoewel Jamaica niet vaak wordt getroffen door orkanen, is het belangrijk om dit in gedachten te houden bij het plannen van je reis. Als je tijdens het orkaanseizoen reist, zorg er dan voor dat je op de hoogte blijft van het weer en wees bereid om je plannen aan te passen indien nodig.

Jamaica per maand

Januari

Begin het jaar met een knaller en duik in de warme Caribische wateren van Jamaica. Januari is een van de koelste maanden, maar met temperaturen rond de 25 graden Celsius is het allesbehalve koud. Het is een ideale tijd om de bruisende stad Kingston en de muzikale vibes van het Bob Marley Museum te verkennen.

Februari

Vier de liefde op het eiland van "One Love" tijdens de Reggae Month in februari. Dans mee op de reggaemuziek tijdens evenementen en concerten in Kingston en geniet van een intiem diner bij kaarslicht op een van de vele romantische stranden.

Maart

In maart lopen de temperaturen iets op, maar blijven nog steeds aangenaam. Dit is een geweldige tijd om de Blue Mountains te verkennen, waar je koffieplantages kunt bezoeken en kunt genieten van de weelderige groene omgeving.

April

April is een overgangsmaand tussen het droge en het regenseizoen, dus verwacht af en toe een verfrissende bui. Het is ook een ideale tijd om de levendige stad Montego Bay te bezoeken, waar je kunt genieten van heerlijke Jamaicaanse gerechten en prachtige stranden.

Mei

Mei markeert het begin van het regenseizoen, maar laat dat je niet tegenhouden. De buien zijn meestal kort en zorgen voor een verkoelende onderbreking van de tropische hitte. Dit is ook het laagseizoen, wat betekent dat je kunt genieten van rustigere stranden en lagere prijzen.

Juni

Het orkaanseizoen begint in juni, maar de kans op orkanen is nog steeds relatief laag. Het is een uitstekende tijd om het binnenland van Jamaica te verkennen, zoals de mystieke Cockpit Country, waar je de unieke geologische formaties en zeldzame planten- en diersoorten kunt bewonderen.

Juli

In juli schijnt de zon op volle kracht en is het eiland gevuld met energie. Neem deel aan het grootste reggae-evenement van het jaar, Reggae Sumfest, en geniet van optredens van zowel lokale als internationale artiesten. Vergeet niet om je zonnebrandcrème mee te nemen en jezelf te trakteren op een verfrissende duik in de beroemde Blue Lagoon.

Augustus

Augustus is een van de warmste maanden op Jamaica, met temperaturen die gemakkelijk oplopen tot 32 graden Celsius. Pak je zonnebril en hoed, en ontdek de prachtige stranden van Negril of Ocho Rios. Houd er rekening mee dat het orkaanseizoen in volle gang is, dus houd het weerbericht in de gaten.

September

September is een maand van contrasten. Aan de ene kant is het een van de natste maanden, maar aan de andere kant is het ook een van de rustigste toeristische maanden. Profiteer van de lagere prijzen en bezoek de Dunn's River Falls, een spectaculaire waterval die je niet wilt missen.

Oktober

In oktober is het regenseizoen nog steeds aanwezig, maar dat mag de pret niet drukken. Duik in de kleurrijke cultuur van Jamaica tijdens het Port Antonio Marlin Tournament, waar sportvissers van over de hele wereld samenkomen om te strijden voor de beste vangst.

November

November is de perfecte maand om jezelf onder te dompelen in de Jamaicaanse keuken tijdens het Jamaicaanse Food and Drink Festival. Het weer begint te stabiliseren en het droge seizoen is bijna aangebroken, waardoor dit een uitstekende tijd is om de natuurlijke schoonheid van het eiland te verkennen.

December

Sluit het jaar af in tropische stijl op Jamaica. December is een geweldige maand om de drukte van het hoogseizoen voor te zijn, terwijl je geniet van zonneschijn en aangename temperaturen. Bezoek de historische stad Port Royal en verwonder je over de architectuur, of vier het begin van een nieuw jaar met een spetterend feest op het strand.