Beste reistijd Jordanië

Klimaattabel

Jan.Feb.Mar.Apr.Mei.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Gevoelstemperatuur14°
koel
15°
koel
15°
koel
24°
warm
26°
warm
27°
warm
31°
heet
32°
heet
28°
warm
24°
warm
21°
mild
12°
koel
Temperatuur14°
koel
15°
koel
15°
koel
24°
warm
27°
warm
27°
warm
30°
heet
31°
heet
27°
warm
24°
warm
21°
mild
13°
koel
Luchtvochtigheid64%61%60%30%32%45%46%45%54%55%47%64%
Regenweinig
46 mm
weinig
67 mm
droog
11 mm
droog
2 mm
droog
0 mm
droog
0 mm
droog
0 mm
droog
0 mm
droog
1 mm
droog
3 mm
droog
8 mm
droog
33 mm
Zonkrachtmatig
4 UV
matig
5 UV
sterk
7 UV
zeer sterk
9 UV
zeer sterk
11 UV
zeer sterk
12 UV
zeer sterk
12 UV
zeer sterk
11 UV
zeer sterk
9 UV
matig
6 UV
matig
4 UV
zwak
3 UV

Betoverende woestijnlandschappen, fascinerende historische sites en een gastvrije cultuur: Jordanië is een verborgen parel die smeekt om ontdekt te worden. Van de roze zandstenen stad Petra tot het drijven in de Dode Zee, dit land biedt een unieke ervaring die je nergens anders vindt.

Wat is de beste tijd om Jordanië te bezoeken?

Voor de ultieme ervaring is het voorjaar - van maart tot mei - de ideale tijd om Jordanië te bezoeken. De temperaturen zijn aangenaam, de bloemen staan in bloei en de toeristische drukte is nog niet op zijn hoogtepunt.

Het klimaat in Jordanië varieert van woestijnwarmte in het zuiden tot koelere temperaturen in het noorden. In het voorjaar en de herfst zijn de dagen zonnig en aangenaam, terwijl de zomers heet kunnen zijn en de winters koud en nat. Het land heeft een mediterraan klimaat in het westen, waardoor de kustgebieden milder zijn dan de woestijngebieden.

Seizoenen

Hoogseizoen

Het hoogseizoen in Jordanië loopt van maart tot mei en van september tot november. Gedurende deze periodes is het weer aangenaam, met milde temperaturen en weinig neerslag. Dit is de perfecte tijd om de historische bezienswaardigheden te verkennen en te genieten van buitenactiviteiten zoals wandelen en snorkelen. Houd er echter rekening mee dat de prijzen tijdens het hoogseizoen iets hoger kunnen zijn en dat je meer toeristen zult tegenkomen bij populaire attracties.

Laagseizoen

De zomermaanden (juni tot augustus) en wintermaanden (december tot februari) vormen het laagseizoen in Jordanië. In de zomer kan het in de woestijngebieden en rond de Dode Zee erg heet zijn, terwijl de winter koud en regenachtig kan zijn, vooral in het noorden en westen van het land. Ondanks deze uitdagingen biedt het laagseizoen enkele voordelen, zoals lagere prijzen en minder drukte bij toeristische attracties. Bovendien zijn sommige activiteiten, zoals het verkennen van de Wadi Rum-woestijn, in de wintermaanden nog steeds aangenaam.

Jordanië per maand

Januari

De wintermaanden staan voor de deur en in januari kun je koude dagen en regen verwachten. Hoewel het weer niet optimaal is, zijn er minder toeristen en kun je genieten van lagere prijzen. Bereid je voor op een wisselvallig weer en kleed je warm aan.

Februari

Februari heeft iets beter weer dan januari, maar nog steeds koel en regenachtig. Dit is een geschikte maand om Jordanië te verkennen als je op zoek bent naar een rustigere ervaring. Vergeet je paraplu en een warme jas niet mee te nemen!

Maart

Het voorjaar komt tevoorschijn in maart en daarmee begint het hoogseizoen. De wilde bloemen beginnen te bloeien en het landschap komt tot leven. Hoewel het drukker kan zijn, is dit een geweldige tijd om de schoonheid van Jordanië te ontdekken.

April

April is een topmaand om Jordanië te bezoeken. Het klimaat is aangenaam en perfect voor het verkennen van archeologische sites zoals Petra en Jerash. Trek je wandelschoenen aan en maak je klaar om de buitenactiviteiten te omarmen.

Mei

De bloemenpracht zet zich voort in mei, wat het landschap nog kleurrijker maakt. Dit is ook een ideale periode om een ontspannen duik in de Dode Zee te nemen. Vergeet je camera niet om al dat natuurschoon vast te leggen!

Juni

De zomer begint in juni en het weer wordt warmer. Hoewel de temperaturen stijgen, betekent het laagseizoen lagere prijzen en minder drukte bij toeristische attracties. Zorg ervoor dat je voldoende water bij je hebt en zonnebescherming gebruikt tijdens je avonturen.

Juli

De hitte van de zomer houdt aan in juli, maar dat weerhoudt de avonturiers er niet van om de verborgen parels van Jordanië te ontdekken. Verkoeling vind je bij de Rode Zee, waar je kunt snorkelen en de wonderen van het onderwaterleven kunt ervaren. Houd rekening met de warmte en plan je activiteiten vroeg in de ochtend of laat in de middag.

Augustus

Augustus is een van de warmste maanden, maar dat betekent ook minder drukte bij populaire bezienswaardigheden. Zoek verkoeling in schaduwrijke oases of bezoek de bergachtige gebieden in het noorden voor een mildere ervaring. Vergeet niet om te hydrateren en zonnebescherming te gebruiken.

September

In september begint de hitte af te nemen en wordt het weer aangenamer. Dit is het begin van het hoogseizoen, dus verwacht meer toeristen en hogere prijzen. Het is een uitstekende tijd om de beroemde bezienswaardigheden te verkennen en te genieten van het buitenleven.

Oktober

Oktober biedt comfortabele temperaturen en een aangenaam klimaat voor sightseeing en avontuur. Bezoek Petra en Jerash zonder het ongemak van de zomerse hitte en geniet van de spectaculaire landschappen die Jordanië te bieden heeft.

November

November is een prachtige maand om Jordanië te verkennen, met milde temperaturen en het landschap dat zich opmaakt voor de winter. Dit is een ideale tijd om te wandelen, dus zorg ervoor dat je je wandelschoenen inpakt en geniet van de natuurlijke schoonheid van het land.

December

December brengt koeler en natter weer met zich mee, maar dat betekent ook een rustigere ervaring bij populaire bezienswaardigheden. Kleed je warm aan en geniet van de kerstsfeer in de stad. Hoewel sommige activiteiten beperkt kunnen zijn door het weer, biedt Jordanië in deze tijd van het jaar nog steeds een unieke charme.