Beste reistijd Kaapverdië

Klimaattabel

Jan.Feb.Mar.Apr.Mei.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Gevoelstemperatuur28°
warm
25°
warm
24°
warm
25°
warm
25°
warm
30°
heet
30°
heet
32°
heet
37°
heet
35°
heet
31°
heet
28°
warm
Temperatuur26°
warm
25°
warm
24°
warm
25°
warm
25°
warm
27°
warm
27°
warm
28°
warm
30°
heet
30°
heet
28°
warm
26°
warm
Luchtvochtigheid66%67%69%70%71%73%74%81%77%71%72%71%
Regendroog
2 mm
droog
1 mm
droog
1 mm
droog
0 mm
droog
1 mm
droog
1 mm
droog
2 mm
weinig
62 mm
weinig
61 mm
droog
13 mm
droog
25 mm
droog
5 mm
Zonkrachtsterk
7 UV
zeer sterk
9 UV
zeer sterk
11 UV
zeer sterk
11 UV
zeer sterk
11 UV
zeer sterk
10 UV
zeer sterk
10 UV
sterk
8 UV
zeer sterk
9 UV
zeer sterk
9 UV
sterk
7 UV
matig
6 UV

Waan je op de Kaapverdische eilanden, waar azuurblauwe golven tegen parelwitte stranden slaan en de zon je huid verwarmt alsof je wordt geknuffeld door een geliefde. Met haar verrassende mix van Afrikaanse en Portugese invloeden, zal Kaapverdië je hart veroveren en je zintuigen prikkelen. Dus pak je koffers, zet je zonnebril op en maak je klaar voor het avontuur van je leven!

Wat is de beste tijd om Kaapverdië te bezoeken?

Kaapverdië is het hele jaar door een uitstekende bestemming, maar tussen november en juni geniet je van de meest aangename temperaturen en het minste kans op regen.

Het klimaat van Kaapverdië wordt gekenmerkt als een tropisch, droog savanneklimaat. De eilandengroep ligt in de Atlantische Oceaan en wordt beïnvloed door zowel de passaatwinden als de zeestromen. De temperatuur varieert van aangenaam warm tot heerlijk heet, afhankelijk van het seizoen en het eiland dat je bezoekt.

Seizoenen

Hoogseizoen

Het hoogseizoen in Kaapverdië loopt van december tot maart, wanneer de temperaturen aangenaam zijn en veel toeristen de winterkou ontvluchten. Tijdens deze periode zijn de eilanden wat drukker, maar ook levendiger met culturele evenementen en festivals. Houd er rekening mee dat accommodaties en vluchten duurder kunnen zijn en eerder volgeboekt kunnen raken.

Laagseizoen

Het laagseizoen in Kaapverdië valt tussen april en november. Dit is een uitstekende tijd om de eilanden te bezoeken als je op zoek bent naar rust en stilte. De temperaturen zijn nog steeds heerlijk warm, en hoewel er meer kans op regen is, blijft het over het algemeen vrij droog. In het laagseizoen kun je profiteren van lagere prijzen en minder drukte bij toeristische attracties.

Regenseizoen

Het regenseizoen in Kaapverdië is kort en valt meestal tussen augustus en oktober. Hoewel er tijdens deze maanden meer regen valt, zijn de buien vaak kort en hevig, gevolgd door zonneschijn. Het landschap wordt groener en weelderiger, wat prachtige fotomomenten oplevert.

Kaapverdië per maand

Januari

Begin het jaar met een knal op de zonovergoten stranden van Kaapverdië. Geniet van aangename temperaturen en doe mee aan de festiviteiten van het Santo Amaro-feest, waarbij traditionele muziek en dans centraal staan.

Februari

Valentijnsdag op een tropisch eiland, wie wil dat nou niet? Februari is dé maand om met je geliefde naar Kaapverdië te reizen en te genieten van romantische zonsondergangen.

Maart

In maart is het Carnaval de Mindelo een niet te missen spektakel. Kleurrijke parades, uitbundige kostuums en swingende muziek zorgen voor een onvergetelijke ervaring op het eiland São Vicente.

April

April biedt rust en stilte op de Kaapverdische eilanden, waardoor je optimaal kunt genieten van de natuur en cultuur zonder de drukte van het hoogseizoen.

Mei

Als je een vogelliefhebber bent, is mei de perfecte maand om Kaapverdië te bezoeken. Veel trekvogels maken een tussenstop op de eilanden, wat zorgt voor unieke waarnemingen en prachtige foto's.

Juni

In juni zorgt het São João-festival voor een feestelijke sfeer op het eiland Fogo. Neem deel aan de traditionele festiviteiten, proef lokale gerechten en ontdek de fascinerende cultuur van Kaapverdië.

Juli

Juli is een geweldige maand om de Kaapverdische eilanden te verkennen, met name het eiland Santiago, waar het Gamboa Muziekfestival plaatsvindt. Laat je meevoeren door de aanstekelijke ritmes en vier de Kaapverdische cultuur.

Augustus

Augustus markeert het begin van het regenseizoen, maar laat dat je niet afschrikken! De buien zijn vaak van korte duur, en de weelderige, groene landschappen die volgen, zijn adembenemend mooi.

September

September brengt nog steeds aangename temperaturen en een levendige sfeer. Bezoek het eiland Boa Vista en vier het Santa Cruz-festival, waar de lokale bevolking samenkomt om te genieten van muziek, dans en lekker eten.

Oktober

Het regenseizoen loopt ten einde en de eilanden van Kaapverdië zijn op hun groenst. Trek eropuit om de indrukwekkende natuur te ontdekken en misschien zelfs een glimp op te vangen van de zeldzame Kaapverdische stormvogel.

November

November is een ideale maand om de onderwaterwereld van Kaapverdië te ontdekken. Het heldere, warme zeewater biedt uitstekende omstandigheden om te duiken of snorkelen en de wondere wereld onder de golven te verkennen.

December

Sluit het jaar af in tropische sferen op de Kaapverdische eilanden. Vier Kerstmis en Oud en Nieuw op het strand en maak je op voor een spetterend begin van het nieuwe jaar!