Beste reistijd New York

Klimaattabel

Jan.Feb.Mar.Apr.Mei.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Gevoelstemperatuur
koud

koud

koud
15°
koel
20°
mild
25°
warm
30°
heet
30°
heet
25°
warm
21°
mild
12°
koel

koel
Temperatuur
koud

koud

koel
15°
koel
19°
mild
25°
warm
27°
warm
27°
warm
25°
warm
20°
mild
12°
koel

koel
Luchtvochtigheid62%70%46%57%52%69%73%71%68%71%58%61%
Regendroog
26 mm
droog
43 mm
droog
39 mm
droog
30 mm
droog
41 mm
droog
33 mm
matig
93 mm
matig
118 mm
matig
84 mm
matig
76 mm
droog
16 mm
droog
17 mm
Zonkrachtvrijwel geen
2 UV
zwak
3 UV
matig
4 UV
matig
5 UV
sterk
7 UV
sterk
8 UV
sterk
8 UV
sterk
7 UV
matig
6 UV
matig
4 UV
vrijwel geen
2 UV
vrijwel geen
2 UV

Voel de ontembare energie van New York, waar wolkenkrabbers het ultieme decor vormen voor onvergetelijke avonturen. Dwaal door de betonnen jungle, beleef het bruisende nachtleven en dompel je onder in de unieke cultuur van de stad die nooit slaapt. In New York wachten ontelbare verhalen om ontdekt te worden door jou!

Wat is de beste tijd om New York te bezoeken?

De ideale tijd om New York te bezoeken ligt tussen april en juni of tussen september en november. Gedurende deze maanden geniet je van mild weer en minder drukte dan tijdens de zomer- en wintermaanden. Uiteraard hangt de perfecte reisperiode af van je individuele interesses en wensen.

De Sossusvlei in Namib-Naukluft National Park in Namibië
Uitzicht op de Brooklyn Bridge (Foto: Redd F)

Seizoenen

New York kent vier duidelijke seizoenen, elk met zijn eigen charme en kenmerken.

Lente

De lente in New York, van maart tot juni, biedt aangename temperaturen en een ontluikend stadsleven. De stad komt tot leven met bloeiende bloemen, zoals de kersenbloesems in Brooklyn Botanic Garden. Het weer is ideaal voor het verkennen van de stad te voet, en de drukte is over het algemeen beheersbaar.

Zomer

De zomermaanden, van juni tot september, zijn warm en vochtig in New York. Temperaturen kunnen oplopen tot boven de 30°C, en dit is ook het hoogseizoen voor toerisme. Reizigers kunnen genieten van talloze evenementen, zoals openluchtfestivals, concerten en markten. Houd rekening met hogere prijzen en meer drukte in deze periode.

Herfst

De herfst in New York, van september tot november, wordt gekenmerkt door mild weer en een prachtige verkleuring van de bladeren in Central Park en andere groene plekken in de stad. Dit is een uitstekende tijd om de stad te bezoeken, aangezien de temperaturen aangenaam zijn en de zomerdrukte afneemt.

Winter

De winter in New York, van december tot februari, kan erg koud zijn met temperaturen die soms ver onder het vriespunt dalen. Ondanks de kou trekt de stad veel bezoekers tijdens de feestdagen, met iconische evenementen zoals de Rockefeller Center kerstboomverlichting en oudejaarsavond op Times Square. Als je de drukte en kou niet erg vindt, kan de winter een magische tijd zijn om New York te bezoeken.

New York per maand

Januari

Bereid je voor op winterse taferelen in januari, met koude temperaturen en af en toe sneeuw. Het is een rustigere tijd om New York te bezoeken, en je kunt profiteren van lagere prijzen voor accommodatie. Schaatstochten op de ijsbanen van Bryant Park of Central Park zijn populaire activiteiten in deze maand.

Februari

Februari brengt nog steeds kou en sneeuw met zich mee, maar de stad begint zich voor te bereiden op Valentijnsdag en Fashion Week. De prijzen voor hotels en vluchten blijven relatief laag, en je kunt genieten van indooractiviteiten zoals museumbezoeken en Broadway-shows.

Maart

In maart begint de lente in New York, met geleidelijk stijgende temperaturen en meer zonneschijn. De stad komt tot leven met St. Patrick's Day-parades en evenementen. Het is een goede tijd om te genieten van wandelingen door de stad en de eerste tekenen van de lente te spotten in parken en tuinen.

April

April is een uitstekende maand om New York te bezoeken, met aangenaam weer en bloeiende bloemen. De kersenbloesems in de Brooklyn Botanic Garden zijn een hoogtepunt, en de stad organiseert ook tal van culturele en muzikale evenementen zoals het Tribeca Film Festival.

Mei

Mei biedt heerlijk lenteweer en een groot aantal evenementen in New York, waaronder Fleet Week en het Governors Ball Music Festival. De stad is levendig en groen, en het is een ideale tijd om te genieten van picknicks in het park en boottochten rond Manhattan.

Juni

Juni markeert het begin van de zomer in New York, met warmere temperaturen en langere dagen. Je kunt genieten van openluchtconcerten, straatfeesten en het beroemde Pride-evenement. Houd er rekening mee dat de temperaturen soms oncomfortabel hoog kunnen worden en dat de drukte toeneemt.

Juli

De zomerhitte zet zich voort in juli, en het is een populaire tijd voor toeristen om New York te bezoeken. Je kunt genieten van openluchtfilms, foodtruckfestivals en het wereldberoemde Fourth of July-vuurwerk. Wees voorbereid op hoge temperaturen en vochtigheid en zorg dat je voldoende water bij je hebt.

Times Square, NYC
Times Square (Foto: Courtney Cook)

Augustus

Augustus is de laatste volle zomermaand in New York, en het weer blijft warm en vochtig. Er zijn tal van muziekfestivals, straatmarkten en culturele evenementen om van te genieten, zoals Summer Streets en het Afropunk Fest. Probeer je bezoek te plannen op een manier die rekening houdt met de hitte en drukte.

September

September brengt mildere temperaturen en het begin van de herfst in New York. Het is een uitstekende tijd om de stad te bezoeken, met evenementen zoals New York Fashion Week en het San Gennaro-feest. De bladeren beginnen te veranderen in Central Park, en de drukte van de zomer neemt af.

Oktober

Oktober is een prachtige maand om New York te verkennen, met aangenaam herfstweer en kleurrijke bladeren in de parken. Je kunt genieten van het New Yorker Festival en Halloween-evenementen, zoals de Village Halloween Parade. Het is een ideale tijd om de stad te voet te verkennen en te genieten van de buitenlucht.

November

In november wordt het weer kouder in New York, en de winter staat voor de deur. De stad komt echter tot leven met Thanksgiving-parades, het begin van het vakantieseizoen en de eerste ijsbanen die opengaan. Zorg voor warme kleding en geniet van de gezellige sfeer in de stad.

December

December is een magische tijd om New York te bezoeken, met feestelijke lichtjes, kerstmarkten en schaatsbanen. Het hoogtepunt van de maand is de beroemde kerstboomverlichting bij het Rockefeller Center en oudejaarsavond op Times Square. Wees voorbereid op kou en drukte, maar geniet van de feestelijke sfeer die de stad te bieden heeft.