Beste reistijd Rwanda

Klimaattabel

Jan.Feb.Mar.Apr.Mei.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Gevoelstemperatuur24°
warm
25°
warm
24°
warm
23°
warm
23°
warm
25°
warm
27°
warm
27°
warm
25°
warm
25°
warm
24°
warm
23°
warm
Temperatuur24°
warm
25°
warm
24°
warm
23°
warm
23°
warm
25°
warm
26°
warm
26°
warm
25°
warm
25°
warm
24°
warm
23°
warm
Luchtvochtigheid80%84%85%89%87%68%50%53%59%77%83%87%
Regenveel
150 mm
matig
143 mm
veel
176 mm
veel
217 mm
veel
168 mm
droog
20 mm
droog
4 mm
droog
28 mm
weinig
70 mm
matig
126 mm
veel
154 mm
veel
192 mm
Zonuren8
uur
8
uur
8
uur
7
uur
7
uur
8
uur
8
uur
8
uur
8
uur
8
uur
8
uur
7
uur

Rwanda, het land van duizend heuvels, zal je betoveren met zijn adembenemende landschappen, indrukwekkende dieren in het wild en hartverwarmende cultuur. Zodra je voet zet in dit kleine maar magische land, zul je begrijpen waarom het een must-see bestemming is voor avontuurlijke reizigers. Van het spotten van berggorilla's in hun natuurlijke habitat tot het ontdekken van levendige markten en kleurrijke festivals, Rwanda is een onontdekte parel die op je wacht om verkend te worden.

Wat is de beste tijd om Rwanda te bezoeken?

De ideale periode om Rwanda te bezoeken is tijdens de droge seizoenen, van medio december tot begin februari en van juni tot september. Tijdens deze maanden zijn de paden in de nationale parken beter begaanbaar en is de kans op het spotten van dieren groter. Daarnaast is dit de perfecte tijd om te genieten van outdoor-activiteiten zoals trekking en wildlife safari's.

Seizoenen

Hoogseizoen

Het hoogseizoen in Rwanda valt tijdens de droge maanden, van medio december tot begin februari en van juni tot september. Tijdens deze periode is het weer gunstig voor outdoor-activiteiten zoals het verkennen van nationale parken, trekking en het spotten van dieren in het wild. Houd er rekening mee dat prijzen voor accommodaties en activiteiten tijdens het hoogseizoen hoger kunnen liggen en dat het verstandig is om vooraf te reserveren.

Laagseizoen

Het laagseizoen in Rwanda valt tijdens de regenseizoenen, van maart tot mei en van oktober tot november. Hoewel het regenachtige weer sommige activiteiten en toegang tot nationale parken kan bemoeilijken, biedt het laagseizoen ook voordelen. Prijzen voor accommodaties en activiteiten zijn vaak lager, en er zijn minder toeristen in het land. Bovendien is dit de tijd waarin het landschap weelderig groen en de watervallen op hun krachtigst zijn.

Rwanda per maand

Januari

Begin het jaar met een bezoek aan Rwanda in januari, een van de drogere maanden. Geniet van het aangename weer tijdens het verkennen van de prachtige nationale parken en het bewonderen van het fascinerende dierenrijk, zoals de zeldzame berggorilla's.

Februari

Februari biedt nog steeds relatief droog weer, ideaal voor het spotten van wildlife en het deelnemen aan trektochten. Mis het Umuganda Peace Marathon niet, een sportevenement dat de nationale eenheid en verzoening promoot.

Maart

In maart begint het regenseizoen, maar laat je daardoor niet afschrikken. Het landschap komt tot leven met weelderige vegetatie en krachtige watervallen, en het is de perfecte tijd om kleurrijke vogels te spotten die in Rwanda neerstrijken.

April

April is de maand waarin Rwanda de genocide van 1994 herdenkt. Tijdens de Kwibuka-herdenkingsevenementen kun je deelnemen aan ceremonies, educatieve programma's en culturele activiteiten om de slachtoffers te eren en meer te leren over de geschiedenis van het land.

Mei

Mei markeert het einde van het regenseizoen, en het weer begint te verbeteren. Profiteer van de laatste kans om het weelderige groene landschap te ervaren voordat het droge seizoen begint.

Juni

Juni is het begin van het droge seizoen en een uitstekende tijd om Rwanda te bezoeken. Mis het Umuganura-festival niet, een traditioneel oogstfeest dat de overvloedige opbrengsten van het land viert met muziek, dans en feestelijke maaltijden.

Juli

Juli is een ideale maand om Rwanda te bezoeken dankzij het droge weer en de uitstekende omstandigheden voor outdoor-activiteiten. Verken de nationale parken, spot bedreigde berggorilla's en maak kennis met de lokale cultuur tijdens het kleurrijke Pan-African Dance Festival.

Augustus

In augustus zijn de omstandigheden nog steeds perfect voor het verkennen van Rwanda's adembenemende landschappen en het spotten van dieren in het wild. Ga op safari in Akagera National Park of waag je aan een trekking door de weelderige groene heuvels van het land.

September

September is een geweldige tijd om Rwanda te bezoeken vanwege het aangename weer en het begin van het Kwita Izina-ceremonie, waarbij pasgeboren gorilla's worden vernoemd en gevierd in een bijzondere ceremonie die het belang van natuurbehoud benadrukt.

Oktober

Oktober markeert het begin van het korte regenseizoen, maar het weer blijft over het algemeen aangenaam. Bezoek Kigali, de levendige hoofdstad van Rwanda, en ervaar de bruisende markten, boetiekjes en eetgelegenheden van de stad.

November

November is de maand waarin het regenseizoen doorgaat, maar het landschap bloeit met groene vegetatie en prachtige watervallen. Deze periode biedt lagere prijzen en minder drukte, waardoor je in alle rust kunt genieten van Rwanda's natuurlijke schoonheid.

December

In december wordt het weer droger en breekt het vakantieseizoen aan. Rwanda viert Kerstmis en Nieuwjaar met kleurrijke festivals, versierde straten en levendige feesten. Een perfecte tijd om te genieten van de unieke cultuur en gastvrijheid van dit betoverende land.