Beste reistijd Seychellen

Klimaattabel

Jan.Feb.Mar.Apr.Mei.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Gevoelstemperatuur31°
heet
32°
heet
34°
heet
34°
heet
32°
heet
31°
heet
29°
warm
29°
warm
31°
heet
32°
heet
31°
heet
32°
heet
Temperatuur27°
warm
28°
warm
29°
warm
29°
warm
28°
warm
27°
warm
26°
warm
26°
warm
27°
warm
28°
warm
28°
warm
28°
warm
Luchtvochtigheid82%82%76%76%78%82%82%81%83%80%75%78%
Regenveel
165 mm
matig
90 mm
weinig
65 mm
matig
125 mm
veel
165 mm
weinig
60 mm
weinig
62 mm
weinig
45 mm
matig
88 mm
weinig
55 mm
matig
80 mm
veel
175 mm
Zonkrachtzeer sterk
9 UV
zeer sterk
9 UV
zeer sterk
9 UV
zeer sterk
9 UV
sterk
7 UV
sterk
7 UV
sterk
7 UV
sterk
8 UV
sterk
8 UV
zeer sterk
9 UV
zeer sterk
9 UV
zeer sterk
9 UV

Betoverende stranden, kristalhelder water en een sfeer die je naar een andere wereld voert - welkom op de Seychellen, een eilandparadijs dat als een droom aanvoelt. Deze archipel bestaat uit 115 eilanden en biedt een scala aan unieke ervaringen. Hier kun je schildpadden spotten op het strand, weelderige tropische bossen verkennen en jezelf onderdompelen in een rijke Creoolse cultuur. De Seychellen zijn de ultieme bestemming voor zowel romantische uitjes als avontuurlijke vakanties.

Wat is de beste tijd om de Seychellen te bezoeken?

De perfecte periode om de Seychellen te verkennen ligt tussen april en oktober. Tijdens deze maanden kun je genieten van aangenaam weer, kalme zeeën en een uitstekende onderwaterzichtbaarheid voor duiken en snorkelen.

Het klimaat op de Seychellen is tropisch en warm, met temperaturen die het hele jaar door tussen de 24 en 32 graden Celsius schommelen. In tegenstelling tot veel andere tropische bestemmingen kent de archipel geen extreem regenseizoen. Wel zijn er twee moessonseizoenen die de eilanden beïnvloeden. Tijdens de moessonseizoenen kan het weer wisselvallig zijn, met af en toe regenbuien en stevige wind. Toch schijnt de zon meestal kort na de buien weer volop. Tussen de moessonseizoenen in, rond april en oktober, zijn de winden het zwakst, wat zorgt voor kalme zeeën en uitstekende omstandigheden om de onderwaterwereld te ontdekken.

Seizoenen

Hoogseizoen

Tussen mei en september veranderen de Seychellen in een tropisch paradijs waar zonzoekers en eilandhoppers samenkomen. Met kalme zeeën, zonovergoten stranden en een energieke vibe is het hoogseizoen dé tijd om te genieten van alles wat deze eilandengroep te bieden heeft. Wees erop voorbereid dat het drukker en duurder kan zijn dan in andere periodes van het jaar.

Laagseizoen

Het laagseizoen, van november tot maart, is het moment waarop de Seychellen een rustigere sfeer ademen. Hoewel de kans op regen iets groter is, betekent dit ook weelderige groene landschappen en spectaculaire zonsondergangen. Voor reizigers die graag een ontspannen eilandervaring willen, biedt het laagseizoen lagere prijzen en minder drukte.

Tussenseizoen

April en oktober zijn de tussenseizoenen op de Seychellen, een periode waarin je het beste van twee werelden kunt ervaren. De temperaturen zijn aangenaam en de menigte is beheersbaar. Het is de perfecte tijd om te zwemmen, snorkelen en op verkenning te gaan zonder de drukte van het hoogseizoen of de kans op regen in het laagseizoen.

Noordoostmoesson (november tot maart)

Tijdens de noordoostmoesson valt er meer regen op de Seychellen, met de meeste neerslag in december en januari. Desondanks zijn de temperaturen warm en aangenaam, variërend tussen 24 en 32 graden Celsius. Deze periode is ideaal voor reizigers die de weelderige vegetatie van de eilanden willen bewonderen en niet vies zijn van een tropische bui. Houd er rekening mee dat het wat rustiger kan zijn wat betreft toerisme, wat betekent dat je de paradijselijke stranden mogelijk voor jezelf hebt.

Zuidoostmoesson (mei tot september)

De zuidoostmoesson brengt droger weer en een verfrissende bries naar de Seychellen. In deze periode schijnt de zon volop, en het is dan ook het populairste seizoen voor toeristen. Geniet van zonovergoten dagen en kalme zeeën, perfect voor activiteiten als zwemmen, snorkelen en zeilen. Wees wel voorbereid op drukte en mogelijk hogere prijzen voor accommodaties en activiteiten.

Seychellen per maand

Januari

Januari is de warmste maand op de Seychellen, met temperaturen die kunnen oplopen tot 32 graden Celsius. Hoewel er meer regen valt tijdens deze maand, zijn er nog steeds veel zonnige dagen om van te genieten. Profiteer van de rustigere stranden en lagere prijzen in het laagseizoen. Het Seychellen Carnaval, een kleurrijk en levendig evenement, vindt meestal plaats in januari.

Golven die tijdens zonsondergang op de kustlijn van de Seychellen beuken
De dynamische kust van de Seychellen – Foto: Chris Gollhofer

Februari

In februari blijft het weer warm en vochtig op de Seychellen. Er valt iets minder regen dan in januari, maar de noordwestelijke moesson is nog steeds aanwezig. Dit is een ideale maand om te genieten van de prachtige groene landschappen en de meer ontspannen sfeer van het eiland.

Maart

Maart markeert het einde van de noordwestelijke moesson, met een afname van de regenval en wind. Dit is een uitstekende tijd om de onderwaterwereld van de Seychellen te ontdekken, aangezien de zichtbaarheid onder water verbetert. Maart is ook een goede maand om de eilanden te bezoeken voordat het hoogseizoen begint en de drukte toeneemt.

Bruine schildpad op groen gras overdag op Alphonse Island, Seychellen, net ontwaakt uit een dutje en zijn eerste stappen zettend naar het nabijgelegen water
Ontwaken van een reus op Alphonse Island – Foto: Dan Maisey

April

April is een overgangsmaand op de Seychellen, met kalme zeeën en uitstekende omstandigheden om te duiken en snorkelen. Dit is een van de beste maanden om de eilanden te bezoeken, met warm weer en weinig wind. Geniet van de rustige stranden en het heldere water voordat het hoogseizoen aanbreekt.

Mei

Mei markeert het begin van het hoogseizoen op de Seychellen, met het begin van de zuidoostelijke passaatwinden. De temperaturen zijn aangenaam en de regenval neemt af. Dit is een geweldige tijd om de eilanden te verkennen en te genieten van activiteiten zoals wandelen, vogels spotten en zeilen.

Juni

In juni blijft het hoogseizoen op de Seychellen, met uitstekende weersomstandigheden en veel zonneschijn. Dit is een populaire maand voor huwelijksreizen en romantische uitjes, dankzij de prachtige stranden en idyllische landschappen. Juni is ook een uitstekende tijd om schildpadden te spotten op de stranden, met name op het eiland Cousin.

Juli

Terwijl de zuidoostelijke passaatwinden doorzetten, is juli een ideale maand voor watersportliefhebbers. Zeilen, windsurfen en kitesurfen zijn populaire activiteiten tijdens deze maand. Ook het vogelleven is bijzonder actief, waardoor dit een uitstekende tijd is om zeldzame en inheemse soorten te spotten.

Augustus

Geniet in augustus van aangenaam weer en relatief weinig regen op de Seychellen. Dit is een populaire maand om de talrijke eilanden te verkennen, van de granieten rotsformaties van La Digue tot de ongerepte stranden van Praslin. Ook het Festival Kreol, een viering van de lokale Creoolse cultuur, vindt meestal plaats in augustus.

September

Als je in september de Seychellen bezoekt, kun je profiteren van de laatste maand van het hoogseizoen. De zuidoostelijke passaatwinden beginnen af te nemen, wat leidt tot kalme zeeën en uitstekende duik- en snorkelomstandigheden. Verken de kleurrijke koraalriffen en kom oog in oog te staan met de fascinerende onderwaterwereld van de archipel.

Oktober

Oktober is een overgangsmaand op de Seychellen, met het einde van de zuidoostelijke passaatwinden en het begin van de noordwestelijke moesson. Dit is een ideale tijd om de eilanden te bezoeken, met warm weer, kalme zeeën en minder drukte dan tijdens het hoogseizoen. Duiken en snorkelen zijn nog steeds uitstekende activiteiten in oktober, dankzij de goede onderwaterzichtbaarheid.

November

In november begint de noordwestelijke moesson, wat zorgt voor meer regenval en winderiger omstandigheden. Desondanks blijft het weer over het algemeen warm en zonnig. Dit is een geweldige tijd om de Seychellen te bezoeken als je op zoek bent naar rustigere stranden en lagere prijzen.

December

December biedt zowel zonnige als regenachtige dagen op de Seychellen, met het begin van de noordwestelijke moesson. Toch zijn er veel momenten van zonneschijn om van te genieten. De feestdagen zorgen voor een feestelijke sfeer, met kerst- en nieuwjaarsvieringen over de hele archipel. Houd er rekening mee dat de prijzen tijdens de feestdagen kunnen stijgen en dat reserveringen voor accommodaties en activiteiten ruim van tevoren moeten worden gemaakt.