Beste reistijd Singapore

Klimaattabel

Jan.Feb.Mar.Apr.Mei.Jun.Jul.Aug.Sep.Okt.Nov.Dec.
Gevoelstemperatuur35°
heet
37°
heet
38°
heet
38°
heet
41°
bloedheet
37°
heet
37°
heet
38°
heet
37°
heet
37°
heet
38°
heet
38°
heet
Temperatuur29°
warm
30°
heet
30°
heet
30°
heet
31°
heet
30°
heet
30°
heet
30°
heet
30°
heet
30°
heet
30°
heet
30°
heet
Luchtvochtigheid85%79%82%81%81%78%80%81%81%80%83%84%
Regenveel
195 mm
droog
40 mm
veel
175 mm
veel
233 mm
zeer veel
265 mm
veel
195 mm
veel
165 mm
veel
240 mm
veel
200 mm
veel
215 mm
zeer veel
275 mm
zeer veel
285 mm
Zonkrachtmatig
6 UV
matig
6 UV
sterk
8 UV
sterk
7 UV
sterk
7 UV
sterk
7 UV
matig
6 UV
sterk
7 UV
sterk
7 UV
sterk
7 UV
sterk
7 UV
matig
6 UV

In een wereld vol betoverende bestemmingen, staat Singapore aan de top. Dit moderne juweeltje aan de zuidoostkust van Azië is een samensmelting van culturen, smaken en ervaringen die je nergens anders vindt. Laat je verleiden door de futuristische architectuur, smul van de heerlijke streetfood en ontdek verborgen parels in deze stadstaat waar oost en west samenkomen.

Wat is de beste tijd om Singapore te bezoeken?

Als je op zoek bent naar het ideale moment om Singapore te ontdekken, dan is het goed om te weten dat deze stadstaat het hele jaar door toegankelijk en aantrekkelijk is. Dankzij zijn ligging nabij de evenaar, geniet Singapore van een stabiel tropisch klimaat, met temperaturen die zelden onder de 23°C of boven de 32°C uitkomen.

Singapore heeft een tropisch regenwoudklimaat, wat betekent dat je er het hele jaar door kunt genieten van een warm en vochtig klimaat. Hoewel er het hele jaar door regen kan vallen, is het tussen november en januari vaak natter dan in andere maanden. In de drogere maanden, zoals februari en maart, zijn er meer zonuren en minder kans op neerslag, wat het extra aantrekkelijk maakt voor een bezoek.

Seizoenen

Hoogseizoen

Het hoogseizoen in Singapore loopt van december tot juni. Gedurende deze periode is het weer over het algemeen droger en zijn er meer zonuren. De stad bruist van energie, met talloze evenementen en festivals, zoals het Chinees Nieuwjaar, Singapore Art Week en het Singapore International Film Festival. Houd er rekening mee dat toeristische attracties en accommodaties tijdens het hoogseizoen drukker en duurder kunnen zijn.

Laagseizoen

Het laagseizoen in Singapore valt tussen juli en november. Ondanks dat er in deze periode iets meer regen valt, zijn de temperaturen nog steeds aangenaam en is er voldoende zonneschijn. Een voordeel van reizen tijdens het laagseizoen is dat je kunt profiteren van lagere prijzen en minder drukte bij de populaire bezienswaardigheden. Bovendien zijn er nog steeds veel interessante evenementen en festivals, zoals de Singapore Night Festival en Deepavali, het Hindoe-festival van het licht.

Singapore per maand

Januari

Klaar voor een vurig begin van het jaar? Januari is de maand waarin het Chinees Nieuwjaar meestal plaatsvindt. De stad komt tot leven met kleurrijke parades, drakendansen en spectaculair vuurwerk. Het weer is warm en enigszins vochtig, met sporadische regenbuien, maar niets dat je feeststemming in de weg zal staan.

Februari

Februari is de droogste maand van het jaar en een uitstekende tijd om Singapore te verkennen. Stap in de wereld van de kunst tijdens Singapore Art Week, waar lokale en internationale kunstenaars hun talenten tentoonstellen. Vergeet niet om je paraplu mee te nemen voor het geval er een onverwachte bui valt.

Maart

In maart wordt het Singapore International Film Festival georganiseerd, een walhalla voor filmliefhebbers. Het weer is aangenaam met zonnige dagen en iets minder regenval dan in de voorgaande maanden. Perfect om naast culturele activiteiten ook te genieten van de vele buitenattracties die Singapore te bieden heeft.

April

Als je in april op bezoek bent, zorg dan dat je op de 13e en 14e een bezoekje brengt aan Little India, waar het Tamil Nieuwjaar wordt gevierd. Het is een kleurrijk spektakel met muziek, dans en traditionele gerechten. Het klimaat is over het algemeen warm en vochtig, dus zorg voor lichte kleding en voldoende water.

Mei

De maand mei in Singapore staat in het teken van Vesak Day, een belangrijke dag voor boeddhisten. Doe mee aan de festiviteiten in de tempels en bewonder de kaarsjesprocessies. Het weer blijft warm en vochtig met af en toe een verfrissende bui, dus pak je paraplu en geniet van deze spirituele maand.

Juni

Bereid je voor op een schitterende ervaring in juni, wanneer het Singapore International Festival of Arts de stad verandert in een cultureel paradijs. Het weer kan wat natter worden, maar laat dat je niet weerhouden om te genieten van de vele voorstellingen en workshops die het festival te bieden heeft.

Juli

In juli is het tijd om je ogen te laten schitteren tijdens het Singapore Food Festival. Proef de meest uiteenlopende gerechten uit de rijke culinaire tradities van de stadstaat. Het weer is vergelijkbaar met juni: warm, vochtig en met een hogere kans op regen. Maar een beetje regen kan de smaakpapillen niet temperen!

Augustus

Augustus brengt de viering van de nationale feestdag van Singapore met zich mee. Bereid je voor op een grandioos spektakel vol parades, muziek en vuurwerk. Het weer blijft tropisch warm en vochtig, met een kans op regenbuien, dus zorg voor een lichte outfit en een paraplu om van de festiviteiten te genieten.

September

September is de maand van het Singapore Grand Prix, een nachtelijke Formule 1-race die de straten van de stad in een bruisend circuit verandert. Het weer is nog steeds warm en vochtig met mogelijk regen, maar niets kan de adrenaline temperen die door je aderen stroomt tijdens dit spannende evenement.

Oktober

Oktober viert Deepavali, het Hindoe-festival van het licht. De straten van Little India worden verlicht met kleurrijke lichtjes, terwijl traditionele muziek en dans het gebied tot leven brengen. Het klimaat is vergelijkbaar met de voorgaande maanden, dus wees voorbereid op warmte, vochtigheid en kans op een regenbui.

November

November is de ideale maand om te genieten van het Singapore Writers Festival, een viering van literatuur en creatief schrijven. Het weer kan natter worden met meer regenval, maar dat biedt een perfect excuus om gezellig binnen te blijven en jezelf te verliezen in de wereld van woorden en verhalen.

December

Sluit het jaar af met een knal tijdens het Marina Bay Singapore Countdown, een spectaculaire viering van licht, geluid en vuurwerk. December is een van de nattere maanden, maar dat weerhoudt de inwoners van Singapore er niet van om het nieuwe jaar te verwelkomen met vreugde en optimisme.